Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

KΑΙ Η ΒΕΡΟΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΟΝ 4ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟ 2013








Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός 2013

“Υποστηρίζουμε τον Θηλασμό, Υποστηρίζουμε τις Μητέρες”
Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού*, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας διοργάνωσε τον 4ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό ο οποίος πραγματοποιήθηκε σε 39 πόλεις της Ελλάδας, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013! Για την Βέροια την διοργάνωση ανέλαβε και φέτος η“Ομάδα Εθελοντών και Υποστηρικτών Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Βέροιας” https://www.facebook.com/groups/VeriaThilasmos/
Στόχος της εκδήλωσης είναι η απενοχοποίηση του δημοσίου θηλασμού και η εξοικείωση της ελληνικής κοινωνίας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας.
Στην εκδήλωσή μας παραβρέθηκαν γύρω στα 100 άτομα, θηλάζουσες και μη, μέλλουσες μητέρες, μητέρες πρώην θηλάζουσες, μπαμπάδες, γιαγιάδες, φίλοι και λοιποί συγγενείς. ΟΛΟΙ συγκεντρώθηκαν για να στηρίξουν το δικαίωμα της θηλάζουσας μητέρας και του μωρού στο δημόσιο θηλασμό.
Σε ολόκληρη την χώρα θήλασαν ταυτόχρονα 1.543 μητέρες -μέλη του δικτύου μας. Στην Βέροια συμμετείχαν εικοσιοκτώ (28) μητέρες οι οποίες ενώθηκαν με μητέρες απ’ όλη την Ελλάδα και θήλασαν ταυτόχρονα. Η δράση θα περιληφθεί στις δράσεις της Παγκόσμιας Συμμαχίας Δράσεων υπέρ του Θηλασμού (WABA).
Στην Βέροια η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ. Μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό και διάφορα δωράκια!! Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Βέροιας. Το Design Moraitis ανέλαβε τις αφίσες και ένα μέρος των ενημερωτικών φυλλαδίων, το παραδοσιακό σαπούνι ΑΡΚΑΔΙ εκτύπωσε τα υπόλοιπα φυλλάδια και η TRINITY HAIR CARE HELLAS ανέλαβε την μεταφορά τους. Τα GOODYS προσέφεραν χυμούς, το σούπερ μάρκετ ΕΞΑΡΧΟΠΟΥΛΟΣ πρόσφερε νερά και γλυκά. Η DIONYS FANTASY CAKES κέρασε μπισκότα και κεκάκια. Το αρτοποιείο ΚΟΓΙΑΣ προσέφερε πιτάκια. Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΑΣΙΚΙΔΟΥ κάλυψε την εκδήλωση φωτογραφικά. Το ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ και BALLOONS ανέλαβαν τον στολισμό. Το ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ προσέφερε 3 υποτροφίες (2 εκ των οποίων δεν κληρωθήκαν και θα δοθούν στην επόμενη συνάντηση της ομάδας) Και όλοι οι μικροί μας φίλοι βιώσαν την χαρά του face painting, μέρος των χρωμάτων ήταν προσφορά από το ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ. Τα δώρα που κληρώθηκαν ήταν από: ΑΝEMH, BODYSHOP, SPORTMANIA, BIMBO, Καλλυντικά ΓΑΪΤΑΝΙΔΗΣ, ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ,ΒΑΜΒΙΝΟ ΒΑΒΥ, ebooks.gr, ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ, Fresh Line, Kavi Group Sa - Ritsi Home Collection, ΤΖΑ, TOP SPORT, VIPERA, Eirini Kostopoulou ΟΠΤΙΚΑ, ΧΩΜΑΤΑΣ, ΒΑΜΒΙΝΟ, Babyseeds, Babywearing - Asteraki Slings, Papagalos Pizza, ΤΕΛΕΙΑ IN DESIGN Tσαμήτρος, ΓΚΑΜΠΡΑΝΗΣ σπορ , ΧΑΣΙΩΤΗΣ βιβλιοπωλείο, ΚΑΡΑΓΑΛΣΗ νεωτερισμοί, LANA παιδικά, COCODRILLO,PETIT.
* To 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια Συμμαχία για Δράση στο Θηλασμό), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1-7 Αυγούστου. Στην Ελλάδα, η εβδομάδα αυτή εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου και φέτος έχει θέμα «Υποστηρίζουμε τον θηλασμό: Υποστηρίζουμε τις μητέρες».
Οι διαχειρίστριες της Ομάδας Εθελοντών και Υποστηρικτών
Μητρικού Θηλασμού Βέροιας:
Γεωργία Δακοπούλου, Αθηνά Νάντση,Αγγέλα Παπαφωτίου, Γωγώ Σιμοπούλου