Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΜΕΛΑΣ… «ΑΝΕΚΠΛΗΡΩΤΕ ΕΡΩΤΑ ΜΟΥ» ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΑΘΟΣ!!!

 
Ο μεγάλος τραγουδιστής Ζαφείρης Μελάς επανέρχεται μετά από δύο χρόνια με δεύτερο τραγούδι και τίτλο «Ανεκπλήρωτε έρωτα μου», σε στίχους και μουσική από τον Νεκτάριο Μπήτρο που θα κυκλοφορήσει σύντομα από την Lobby Music.
Η κρυστάλλινη φωνή του είναι λόγος για να μας αναστατώσει και ακούγοντας το καινούργιο του τραγούδι μας απογειώνει σε μελωδίες και ήχους που αναζητούμε για να ξεφύγουμε από το στρες της ημέρας…
 Μας άρεσε το τραγούδι και σας το αφιερώνουμε με πολύ αγάπη από το μπλόγκ μας ΚΑΡΔΙΑ city news..
Καλή ακρόαση λοιπόν.Ακούστε το τραγούδι εδώ :
http://www.youtube.com/watch?v=3xh40u10_W0&list=UUPJaoM-_Ohkab9ZWBeKFzDA&index=1
                                                 

ΑΡΘΡΟ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΡΛΑΚΑΣ
Βασίλης Μπαρλάκας

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

ΟΙ ΠΙΟ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!!!

unusual-beautiful-moments-23
 
H TheChive  μας παρουσιάζει μια gallery φωτογραφιών που κόβουνε την ανάσα.Υπέροχες φωτογραφίες με νόημα και ομορφιά.Δείτε τις εδω: TheChive

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ… ΜΙΑ ΠΟΛΛΑ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΗ ΦΩΝΗ…

 
 O ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ γεννήθηκε στην Πάτρα, από πολύ μικρός ήρθε σε επαφή με την μουσική. Άρχισε να παίζει και να τραγουδάει από τα σχολικά του χρόνια αλλά συγχρόνως άρχισε να γράφει τα δικά του τραγούδια στίχους και μουσικές.
Ολοκληρωμένος καλλιτέχνης πια εισβάλλει δυναμικά στο προσκήνιο του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού με το τραγούδι ΄΄ΔΥΟ ΠΟΤΑ΄΄ σε Μουσική Τζόνυ Ανδριόπουλου και στίχους Μάνου Μακρίδη.
Ένα σύγχρονο μοντέρνο λαϊκό τραγούδι. Ο Σπύρος Πανταζόπουλος δεν είναι από τα νέα πρόσωπα στην ελληνική δισκογραφία καθώς και στο παρελθόν τον είχαμε γνωρίσει από το τραγούδι του
΄΄Aν έχεις φέρει αγάπη΄΄ .
Τώρα έρχεται και πάλι να μας κερδίσει με την φωνή του τις μουσικές του και τα τραγούδια του. Αναζητήστε τον στις ζωντανές του εμφανίσεις κι απολαύστε μια πολλά υποσχόμενη φωνή.

Απο το μπλόγκ ΚΑΡΔΙΑ city news ευχόμαστε στον Σπύρο καλή επιτυχία!!!


                                                                    


Άρθρο: Βασίλης Μπαρλάκας
Βασίλης Μπαρλάκας

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΛΕΤΖΗΣ… ΟΤΑΝ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΝΤΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΝΟΤΕΣ!!!

 
Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1990. Ήρθε σε επαφή με την κιθάρα σε ηλικία 3 ετών. Σπουδάζει κιθάρα & πιάνο, το 2007 παίρνει το πτυχίο της αρμονίας σε ηλικία 11 ετών και άρχισαν οι πρώτες συνθετικές του εμπνεύσεις.
Από το 2000 ασχολείται με την σύνθεση και τον στίχο σε επαγγελματικό επίπεδο έχοντας ολοκληρώσει μια συλλογή από 100 και πλέον τραγούδια.
Όργανα που παίζει είναι κιθάρα ( κλασική και ηλεκτρική ), πιάνο, σαξόφωνο, μπάσο και ντραμς.
Από το 2008 τραγουδάει επαγγελματικά σε γνωστά μαγαζιά της Θεσσαλονίκης. Τον Φεβρουάριο του 2010 υπογράφει με τον γνωστό και πλέον μουσικό παραγωγό Κώστα Μπουρμά και κυκλοφορούν το πρώτο του τραγούδι « ΕΛΑ » σε μουσική Γιώργου Γιαλετζή και στίχους Γιώργου Γιαλετζή και Άντας Κυριακού από την insite music…
Από το 2009 φοιτά στο Μητροπολιτικό κολέγιο Θεσσαλονίκης πάνω στην μουσική τεχνολογία όπου παίρνει το πτυχίο το 2012…
Έπειτα ακολουθούν κι άλλα τραγούδια σε μουσική του ιδίου όπως το « Ταξίδι », το « Όνειρο τρελό » και το « Η αγάπη πονά »…
 Πλέον εργάζεται ως τραγουδιστής – συνθέτης και μουσικός παραγωγός
[ Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο τραγουδάει στο “ CHIC LIVE ” στην Θεσσαλονίκη]…
• Μεγάλο ταλέντο ο Γιώργος με όμορφη μουσική παιδεία και είναι και καλό παιδί, εμείς από την μεριά μας από το μπλόγκ ΚΑΡΔΙΑ city news ακούσαμε τα τραγούδια του Γιώργου και σας προτείνουμε να τα ακούσετε κι εσείς, γιατί ότι αξίζει μπορεί να μην είναι χρυσός αλλά πλατίνα…

• ΚΑΛΗ ΑΚΡΟΑΣΗ…
Δειτε τα βίντεο εδω :
http://www.youtube.com/watch?v=YwTQPgPjarg
http://www.youtube.com/watch?v=QxTmwBDMuIM
http://www.youtube.com/watch?v=DHJglPmC0Ak


Άρθρο: Βασίλης Μπαρλάκας
Βασίλης Μπαρλάκας

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΟΡΑΛΗΣ… ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ & Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΣΚΗΝΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ…

 
 Με αφετηρία την ακριτική Ορεστιάδα, ο Χρήστος ξεκινάει από πολύ νωρίς το μουσικό του ταξίδι.
Σε μικρή ηλικία γράφεται στο Ωδείο, μαθαίνει ηλεκτρική κιθάρα και πιάνο και έτσι μπαίνει ενεργά στα μουσικά δρώμενα. Μετά από τις πρώτες του σπουδές στο Ωδείο, ταξιδεύει στην Ιταλία όπου γράφεται στη Νομική Σχολή και αργότερα στην Αγγλία, όπου τελειώνει Διοίκηση Επιχειρήσεων. Εκεί έρχεται σε επαφή με την ιταλική pop και τη βρετανική rock σκηνή, αποκτώντας επιρροές καθοριστικές για τη μετέπειτα μουσική του πορεία.
Πίσω στην Ελλάδα, σπουδάζει ανώτερα θεωρητικά της μουσικής (Φούγκα) με καθηγητή τον Ευάγγελο Κοκκόρη και παράλληλα κάνει φωνητική με τη Julie Massino, τη Σοφία Βόσσου και την Τερέζα Παναγιωτοπούλου.
 Τον Ιούλιο του 2010 κυκλοφορεί την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο το όνομα του. Σε μουσική του Άρη Κλεισούρα, του Δημήτρη Αγγελίδη και του ίδιου του Χρήστου Μόραλη και σε στίχους της Σάνυς Μπαλτζή, του Άρη Κλεισούρα, του Νίκου Κεραμίδα και του Νίκου Παρασύρη. Τον Δεκέμβριο του 2011 κυκλοφορεί το ‘Δεν υπάρχεις πουθενά’ σε στίχους και μουσική του Άρη Κλεισούρα, ενώ τον Ιούνιο του 2012 μας παρουσιάζει το ‘Ολα είσαι εσύ’ σε στίχους του Νεκτάριου Τυράκη και μουσική του Χρήστου Μόραλη. Τον Ιανουάριο του 2013 κυκλοφόρησε το πρώτο του τραγούδι σε Αγγλικό σε Αγγλικό στίχο από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από την Αγγλία, σε μουσική OneLove Project & Christo Morali και στίχο OneLove Project…
 Και τώρα ξαναμπαίνει σε στούντιο για την δεύτερη δισκογραφική δουλειά… Αναμένουμε λoιπόν…
Τραγουδώντας και παίζοντας κιθάρα έχει εμφανιστεί σε μουσικές σκηνές στην Αθήνα και σε μουσικούς χώρους και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα και κοντά σε καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως η Tereza (Παναγιωτοπούλου) και ο Νίκος Βέρτης. Το καλοκαίρι του 2012 συμπράττει μουσικά επί σκηνής με την Κωνσταντίνα για μια σειρά εμφανίσεων σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.
Είναι επίσης καθηγητής μουσικής και ηλεκτρικής κιθάρας όπως επίσης μουσικός παραγωγός-ενορχηστρωτής και συνθέτης.
 Έκανε μια σειρά εμφανίσεων κάθε Πέμπτη στο Bourbon στην Γλυφάδα και τώρα δίνει την τελευταία του παράσταση στης 7 Μαρτίου όπου η rock μουσική με την funky kαι την disco ενώνονται μοναδικά σε μια ατμόσφαιρα party !
Μαζί του η Χρύσα Σιγάλα !!
στις 22:30 – Είσοδος ελεύθερη

Το μπλόγκ μας ΚΑΡΔΙΑ city news εύχεται στον Χρήστο καλή επιτυχία!!!
Ακούστε τρία τραγούδια του Χρήστου Μόραλη και ελπίζουμε να τα αγαπήσετε όπως κι εμείς…

Άρθρο: Βασίλης Μπαρλάκας                         
Βασίλης Μπαρλάκας


 
 
 
                                                   

BLADE OF SPIRIT – OI ΘΡΥΛΙΚΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ HEAVY METAL

 
 BLADE OF SPIRIT Blade of Spirit – OI ΘΡΥΛΙΚΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ HEAVY METAL
ΜΙΑ ΜΠΑΝΤΑ –ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ UNDERGROUND & ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ METAL ΣΚΗΝΗΣ! ΜΙΑ ΜΠΑΝΤΑ ΥΠΟΤΙΜΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΔΙΚΗΜΕΝΗ Η ΟΠΟΙΑ ΚΡΑΤΗΘΗΚΕ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ, ΤΙΣ ΚΛΙΚΕΣ & ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ «ΧΩΡΑΦΙΑ» ΣΤΗΝ 15ΕΤΙΑ ΠΟΥ ΔIEΝYΣΕ. ΜΙΑ ΜΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ (ΚΟΖΑΝΗ), ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΩΝ ΣΥΜΠΤΥΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΝΕ, Η ΟΠΟΙΑ ΥΠΗΡΞΕ ΜΕΓΑΛΗ ΧΩΡΙΣ Η ΙΔΙΑ ΝΑ ΤΟ ΥΠΟΠΤΕΥΕΤΑΙ. ΑΠΟ ΤΟ 1996 ΜΕΧΡΙ & ΤΟ 2008 Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ Metal ΣΚΗΝΗ ΕΔΩΣΕ 6 DEMOS, ΕΝΑ SPLIT CD ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΝΑ FULL LENGTH ALBUM, ΟΠΩΣ ΚΙ ΕΝΑ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ DVD ΤΟ 2011. Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΙ Η ΜΝΗΜΕΣ ΞΕΘΩΡΙΑΖΟΥΝ, ΩΣΤΟΣΟ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΑΝΑΣΚΑΨΑΜΕ ΚΑΙ ΕΣΤΙΑΣΑΜΕ Σ’ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΚΙ ΕΤΣΙ ΨΑΞΑΜΕ ΚΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ & ΙΔΡΥΤΗ ΤΩΝ BLADE OF SPIRIT, ΤΟΝ ΜΑΝΟ ΚΟΜΠΟ, (Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ BLADE ΕΧΕΙ ΧΑΡΑΞΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΑΝ ΤΡΑΓΟΥΔΟΠΟΙΟΣ & ΕΡΜΗΝΕΥΤΗΣ) ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΡΟΥΠ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΙΩΠΗ ΜΙΑΣ 4ΕΤΙΑς ΤΩΝ BLADE OF SPIRIT. MIA ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ & ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΝ, ΞΕΧΑΣΑΝ, ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ, ΑΝΑΠΟΛΗΣΑΝ ΑΛΛΑ & ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΗ ΜΠΑΝΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ.

-Μάνο από το 2008 η μπάντα μπήκε σε μία περίοδο απραξίας –για πολλούς θεωρείται ότι διαλύσατε..Μπορείς να μου πεις αν υφίστανται blade of spirit σήμερα το 2013, ανεξάρτητα από την προσωπική σου πορεία στη μουσική η οποία προχωράει. Υπάρχει το ενδεχόμενο μιας επανένωσης σας ίσως? Υπήρξε μια σιωπή όλα αυτά τα χρόνια..
*Το γκρουπ δεν διέλυσε ποτέ. «Μπήκε στον πάγο» λόγω διαφόρων σημαντικών παραγόντων & παραμέτρων. Οπότε σαφώς και υφίστανται BLADE σήμερα ναι. Απλώς όχι εν ενεργεία ας το πούμε έτσι. “Δισκογραφικά” άλλωστε δεν απείχαμε ιδιαίτερα.. Προ 2ετίας κυκλοφορήσαμε ένα DVD με τους dark nightmare .Η σιωπή ήταν αναγκαία να υπάρξει. Η μπάντα είχε κουραστεί και κορεστεί έπειτα από μια ντουζίνα χρόνια συνεχούς τρεξίματος..Ίσως και απογοητευτεί από κάποια άποψη..έδωσα όλο μου τον εαυτό για τους BLADE. Στερήθηκα ΠΟΛΛΑ όλη εκείνη τη δεκαετία. Βεβαίως έζησα και βίωσα ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ & ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙΣ. Συνήθως όμως το πάθος & η αφιέρωση στη μουσική πάει αντιστρόφως ανάλογα με την ηθική δικαίωση κι αναγνώριση του καλλιτέχνη. Έτσι συνέβη και με τα μέλη της μπάντας ..Δεν μπορώ να σου απαντήσω στο τελευταίο,ακόμη δεν έχει ωριμάσει σαν ιδέα μέσα μου..Δεν το βλέπω απίθανο, όμως το βλέπω πολύ δύσκολο..

-Από το 2006 κι έπειτα δραστηριοποιείσαι στο Ελληνικό τραγούδι. Ξεκίνησες να ασχολείσαι μάλιστα με αυτό παράλληλα με τους blade και μάλιστα τον καιρό που η μπάντα ήταν στα καλύτερά της..Επηρέασε το ένα το άλλο θεωρείς??
*Ναι. Είχα την ανάγκη να εκφραστώ πιο ουσιαστικά και βρήκα τον εαυτό μου μέσα από αυτό που λέμε καλό ελληνικό τραγούδι, το οποίο πάντα με συγκινούσε βαθιά από παιδάκι, πέραν του metal & της ξένης μουσικής. Επηρέασε σε ελάχιστο βαθμό την παύση των blade όμως. H Συμβίωση & συνύπαρξη ακόμη και σε μια μπάντα, μεταξύ κάποιων ανθρώπων επί σειρά ετών δεν είναι εύκολη υπόθεση.

-Ποια η σχέση σας μεταξύ των μελών σήμερα? Υπάρχει επαφή?? Απ’ όσο γνωρίζω ζείτε σε διαφορετικές πόλεις πια..
*Πάντα έτσι ήταν με μας, σκορπισμένοι σε όλη την Ελλάδα. Να φανταστείς βρισκόμαστε στο soundcheck τα τελευταία χρόνια χαχαχα..Η βάση μας ήταν η Κοζάνη εντάξει. Το προβάδικό μας οι παρέες μας κλπ. Όμως εκτός από μένα οι υπόλοιποι πάντα ήταν λογω δουλειάς σκορπισμένοι εδώ κι εκεί..Οι σχέσεις μας είναι άριστες και υπάρχει επαφή στο μέτρο των υποχρεώσεων μας και του εφικτού. Είμαστε μια οικογένεια πάντα… Δύσκολο να το εξηγήσω. Υπάρχει ένα δέσιμο με τα παιδιά γιατί ζήσαμε πολλά στους BLADE…Τα καλύτερα χρόνια μας απλά.

-Ο κόσμος, οι φίλοι σας, σας ζητάνε να σας δούνε live ξανά? Υπάρχει ενδιαφέρον για τη μπάντα τα χρόνια της ..αποχής σας?? Υπήρξατε πρωτοπόροι σ’ αυτό που κάνατε και μάλιστα επαρχιωτόπουλα σε μια Κοζάνη του ’96 –χωριό..Και φτάσατε στα 25 σας να παίζετε με μεγάλα σχήματα του εξωτερικού φεστιβάλ αλλά & headliners …Διόλου εύκολη υπόθεση..
*Ο κόσμος σε ξεχνάει σαν να μην «πέρασες» ποτέ φίλε μου. Εγώ δε θα σου πω ψεύτικα λόγια. Υπάρχουν κάποιοι φίλοι που το ζητάνε ναι –ελάχιστοι. Η ζωή κινείται με τρελούς ρυθμούς. Έχει χαθεί η μπάλα. Ενδιαφέρον για τη μπάντα δεν υπήρξε όχι. Από κανέναν σχεδόν. Έτσι πάει, δεν με παραξενεύει. Έχω δει ΤΟΣΑ στη μουσική πιάτσα ώστε να μπορώ να ερμηνεύω και να επεξηγώ αυτά που ζω..Πρωτοπόροι? εντάξει όχι..Απλώς εκείνα τα χρόνια η επαρχία ήταν 100 φορές επαρχία..Ακόμη κ σήμερα πάρα πολύς κόσμος δεν ξέρει ότι η Κοζάνη έβγαλε τους Blade..Βλέπεις η μουσική που παίζαμε θεωρείτο κάτι το ανώριμο και ανάξιο λόγου από μουσικούς και κόσμο. Και δή 10 κ 15 χρόνια πριν. Παίξαμε σε πολλά events ναι..Για αυτά νιώθω περήφανος και τυχερός..Δεν τυχαίνει στον καθένα ναι. Η πλάκα είναι ότι δεν κυνηγήσαμε καταστάσεις ποτέ..Ίσως σήμερα να παίζαμε σε περιοδείες με τους Ι. MAIDEN στο χαλαρό αν κινούμασταν πιο ευέλικτα. Ξέρω τι σου λέω….Ίσως πολλά να ήταν αλλιώς.

-Tι σου λείπει σήμερα από όλα αυτά??
*Όλα αυτά. Τίποτα δεν έχει αλλάξει κ τίποτα δεν είναι όπως παλιά
.
-Να περιμένουμε ξανά κάτι από τους blade of spirit?? Ένα νέο άλμπουμ, κάποιες ζωντανές εμφανίσεις?? Έχεις να πεις κάτι στο κοινό??
*Από μας όλα να τα περιμένει κανείς χαχαχα..Ένα στούντιο άλμπουμ κάποια στιγμή πολύ πιθανό. Για live χλωμότατο το κόβω. Ευχαριστώ που μας θυμήθηκες και κάναμε αυτή τη σύντομη κουβέντα..

-Κάτι για το κοινό??
*χμμμ..Απλώς ότι είμαστε ακόμη ζωντανοί παραδόξως..

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΘΕΜΑΤΟΣ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΤΑΣΟΣ ΠΑΡΑΣΧΟΣ

ΣΕΛΙΔΑ :Blade of Spirit

ΔΕΙΤΕ ΔΥΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΕΔΩ:
http://www.youtube.com/watch?v=62vPc29Bae8&list=PLpA3DPCF0oIVciIyhjwemiyiqN6mdyDuN

http://www.youtube.com/watch?v=Y4S6cDjTNy0



                                                                                       


 

TIΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΠΡΙΝ

 
 Tίποτα δεν είναι όπως πρίν.Είναι πολύ καλύτερα.Πράγματι, είναι πολύ καλύτερα και περισσότερο απερίγραπτα απο οτι μπορεις να φανταστείς.Απο τότε που εκείνη την υπέροχη μέρα κρατούσα στα χέρια μου το τέστ εγκυμοσύνης ,το οποίο μου έδινε την ελπίδα να γίνω μητέρα...η ζωή μου είχε αλλάξει.Ολα πήρανε μια άλλη διάσταση και τα συναισθήματα ήτανε εμποτισμένα μόνο με χαρά.΄Βλέπεις να ενσαρκώνεται η ευτυχία μπροστά σου και να γεμίζει με χρώματα η ζωή σου.
 Κατα την διάρκεια των πρώτων ημερών της ζωής του,αποκοιμιέσαι ακούγωντας την αναπνοή του και ο ύπνος σου παραμένει ελαφρύς,γιατί έχεις την ανυσηχία μήπως και δεν το ακούσεις.Θέλεις να είσαι πάντα δίπλα του για να νοιώθει ασφάλεια.Για να την νοιώθεις και εσύ.Με το πέρασμα του χρόνου παρατηρείς τις πρώτες αλλαγές,βλέπεις να μεγαλώνει...τα πρώτα χαμόγελα,το βλέμμα του που σε σκλαβώνει και σε μαγεύει.Και νοιώθεις την καρδιά σου να ''πετάει''.
 Μερικοί νομίζουνε οτι ο ερχομός ενός παιδιού σου αλλάζει την ζωή,επειδη δεν μπορείς πλεον να έχεις ελευθερία κινήσεων,δεν μπορείς να βγείς όποτε θές,δεν μπορείς να βρεθείς όσο συχνά θέλεις με τους φίλους,δεν έχεις ελευθερο χρόνο.Nαι....είναι αλήθεια,αδιαμφισβήτητα το μωρό σου χρειάζεται χρόνο,φροντίδα,προσοχή και πραγματικά η ζωή σου αλλάζει.
ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗΝ Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΛΛΑΓΗ!!!
 Συνειδητοποιείς οτι η ζωή σου έχει αλλάξει,όταν ακόμα και αν βρίσκεσαι στο διπλανό δωμάτιο δεν μπορείς να μείνεις μακριά του.Οταν είσαι κουρασμένη και τα κλάματά του,γεμίζουνε το σπίτι...και μετά εκείνο να αποκοιμιέται και να υπάρχει μια σιωπή στο σπίτι,που την νοιώθεις αιώνια και την οποια ζητάς να σπάσει με το ξύπνημά του και να ξαναγεμίσει το σπίτι.Οταν αποκοιμάσαι θέλεις να ακούς την ανάσα του,επειδή ο ήχος της είναι η καλύτερη μουσική για εσένα.Η αναπνοή του φτάνει κατευθείαν στην καρδιά σου και ξεκουράζει και τους πιο μεγάλους σου κόπους.Οταν για να κοιμηθεί σφίγγει με το χεράκι του το δάκτυλό σου για να νοιώσει σιγουριά.Οταν το θηλάζεις και τα μάτια του εστιάζουνε στα δικά σου και δεν σε χάνουνε λεπτό...οταν με τα χεράκια του σε χαιδεύει γλυκά στο πρόσωπο.Οταν κάνει τα πρώτα του βήματα προς το μέρος σου και σ'αγκαλιάζει τόσο σφιχτά,δείχνοντάς σου το πόσο σημαντική είσαι για εκείνο.Οταν τα γέλια του σβήνουνε κάθε άλλη σκέψη απο το μυαλό σου.Οταν κλαίει και παρόλο που δεν μιλάει,ξέρεις τι θέλει και το καταλαβαίνετε μόνο οι δυό σας....σαν μια δική σας μελωδική συμφωνία.Οταν παίζοντας σου δίνει να καταλάβεις οτι για εκείνο σημαντικό δεν είναι το χτές ούτε το αύριο,αλλα το τώρα!Οταν γνωρίζει καινούργια πράγματα και εκπλήσετε... την ίδια στιγμή σε κανει να σκέφτεσαι την σημασία των απλών πραγμάτων στην ζωή.Οταν θές να αποθανατίσεις κάθε του στιγμή,κάθε μικρή αλλαγή και πιστεύεις οτι εκείνη είναι η ομορφότερη στιγμή στον κόσμο.Η ακόμα και οταν σε κάθε τι που κάνεις σκέφτεσαι πάντα εκείνο....να το κάνεις για εκείνο.Οταν θυσία δεν λογαριάζεις και ούτε κόπους φοβάσαι.Οταν στα μάτια του βλέπεις τον κόσμο σου όλο και το μόνο που ζητάς είναι να είσαι κοντά του.
 Το παιδί είναι Δώρο ΘΕΟΥ...είναι ΕΥΛΟΓΙΑ....είναι η ενσάρκωση της ΑΓΑΠΗΣ...
Δίνουμε την ζωής για εκείνα.......ΕΙΝΑΙ η ζωή μας εκείνα.

                                      

Αρθρο Georgia Ntaouka