Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΑΠΟ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ...

Τι να πεις για αυτήν την φωτογραφία.....Δυστηχώς οι μεγάλοι (διότι το φταίξιμο είναι δικό μας)κάνανε πολλά λάθη στην διαπαιδαγώγιση των παιδιών.Μπήκε η ''αδυναμια ''στην μέση και τάχα η μοντέρνα εποχή που περνάει την αναρχία και την θρασύτητα για ελευθερία.Δεν διδάξανε οι μεγάλοι τον σεβασμό,την αλληλεγγύη στον συνάνθρωπό αλλά και τόσες άλλες ηθικές αρχές που θα αποτελούσανε ''μαγιά''για το μέλλον το οποιο είναι στα χέρια των νέων.Τι μαγιά λοιπόν δώσαμε στους νέους;Τα υλικά αγαθά,τα χαρτζιλίκια,τα σπίτια,τα αυτοκίνητα και η πλήρης αδιαφορία για τους άλλους;Tην αγένεια και το θράσσος.Οχι δεν φταίει η νεολαία μας,η οποια μάλιστα έχει πολλές ικανότητες,καλύτερη δυνατότητα στην μόρφωση και θέληση για το μέλλον.Η μαγιά που δίνουμε στους νέους πλέον είναι ελλιπέστατη σε φιλότιμο.Και μην γκρινιάζουμε μετά οτι η κατάσταση έχει ξεφύγει και οτι το μέλλον είναι αβέβαιο....... 

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΑΙΚΤΗ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΤΟΥ ΒΑSEBALL ΕΝΑ ΠΟΥΛΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

Κατα την διάρκεια ενος παιχνιδιού baseball στην Αμερική και συγκεκριμένα στο Illinois ,έγινε κάτι απίστευτο!Ο παίκτης οπου πετάει την μπάλα κατα λάθος χτυπάει στον αέρα ένα πουλί που πετούσε εκείνη την στιγμή στο σημείο εκείνο και το σκότωσε!Γκαντεμιά?.....ποιος ξέρει....δείτε το βίντεο:

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ-ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ

Του Μαΐου ροδοφαίνεται η μέρα

που ωραιότερη φύση ξυπνάει

και την κάνουν λαμπρά και γελάει

πρασινάδες, αχτίδες, νερά.

Άνθη κι άνθη βαστούνε στο χέρι

παιδιά κι άντρες, γυναίκες και γέροι

ασπροεντύματα, γέλια και κρότοι,

όλοι οι δρόμοι γιομάτοι χαρά.

Ναι, χαρείτε του χρόνου τη νιότη,

άνδρες, γέροι, γυναίκες παιδιά.

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ

H SEXY ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΤΗΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ!

Η Mayte Carranco είναι μια μετεωρολόγος, η οποια μάλλον ανεβάζει επικίνδυνα την θερμοκρασία στον αντρικό πλυθησμό.Γεννήθηκε στις 4 σεπτεμβρίου το 1974 στο Monterrey στο Μεξικο.Εργάζεται σε κανάλι της χώρας της και αρκετοί είναι οι άντρες οι οποιοι δηλώνουνε ερωτευμένοι μαζί της,καθότι μια δυναμική και επαγγελματίας γυναίκα αλλά και πανέμορφη!Οι φωτογραφίες μιλάνε απο μόνες τους...
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ




ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

  Ενας ακόμη Ημαθιώτης υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα του κ.Πάνου Καμμένου τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ είναι και ο κ.Γιώργος Κυριακίδης.Οπως δηλώνει και ο ίδιος είναι έτοιμος να αγωνιστεί και να συμβάλει στην πολιτική για την αλλαγή και την προσφορά του στον στον τόπο μας:
''Φίλες και φίλοι Ημαθιώτες,

Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε με τιμά η πρόσκληση του προέδρου μας Πάνου Καμμένου να είμαι μαζί με τους ανεξάρτητους Έλληνες ως Υποψήφιος βουλευτής στην Ημαθία.

Ο αγώνας όλων των Ελλήνων πρέπει να δικαιωθεί στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Η παρουσία μου πάνω από 3ο χρόνια στα κοινά της Ημαθίας μου επιτρέπει να σας πω ότι ο ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ Άνθρωπος με την βοήθεια της Παναγίας θα αγωνιστεί όπως πάντα για όλους τους Ημαθιώτες και τις Ημαθιώτισες.''

Γεώργιος Κυριακίδης
Υποψήφιος βουλευτής Ημαθίας
Ανεξάρτητοι Έλληνες

  Ο Γιώργος Κυριακίδης γεννήθηκε στην βέροια στις 15/2/1950 απο πρόσφυγες πόντιους γονείς.Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΤΕΦΑΑ) και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην Γερμανία.Εκανε καριέρα στο Α.Π.Θ στο τμήμα ΤΕΦΑΑ στο τμήμα διδακτικής.Διετέλεσε Αναπληρωτής Διοικητής στο νοσοκομείο Σερρών και Υποδιοικητής της 4ης ΥΓ.Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης.Εξελέγη πρώτος δημοτικός σύμβουλος στην Βέροια ως επίσης και δυό τετραετίες Νομαρχιακός Σύμβουλος στις πρώτες θέσεις.Διετέλεσε ο πρώτος πρόεδρος του Ημαθιώτικου Συλλόγου Προστασίας Νέων απο ναρκωτικά.Επίσης υπήρξε Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνοαμερικανικής φιλίας του Νομού Ημαθίας και Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικου Σχολείου βέροιας και του 1ου Γυμνασίου Βέροιας.Επίσης Πρόεδρος του Αστικού Πιστωτικού Συνεταιρισμού Ν.Ημαθίας με 2.500 Μέλη(που δυστηχώς δεν μετεξελήχθηκε σε συνεταιριστική τράπεζα) και Διευθυντής του Εθνικού Σταδίου Βέροιας και του Αθλητικού κέντρου Βέροιας.

H ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ...ΤΟ ΠΡΩΙ

ΑΥΤΗΝ Η ΦΩΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΕΝΩΣ ΑΝΤΡΑ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ....ΑΡΑΓΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ?....ΤΙ ΛΕΤΕ?

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

ΠΑΥΛΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ:EΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

    Στο ψηφοδέλτιο του κ.Πάνου Καμμένου και ο διάσημος ηθοποιός Παύλος Κοντογιαννίδης!Οπως δηλώνει και ο ίδιος σ'αυτές τις εκλογές:..."ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΙ ΑΣ ΤΙΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΧΡΩΜΑ!Η ΒΟΥΛΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ!ΤΕΡΜΑ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΞΕΝΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ''ΠΕΛΑΤΩΝ''!ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ!!
  ΠΑΥΛΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ,ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΤΗΝ Β΄ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ''ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''!


   Ο Παύλος Κοντογιαννίδης μας μιλάει για την ζωή του και την επαγγελματική του πορεία:...γεννήθηκα στη Βεροια Ημαθιας,απο αγροτες γονεις,προσφυγες απ τον Πόντο,τελειωσα την δραματικη σχολη με υποτροφια στην Θεσσαλονικη το 1978 και εκτοτε δουλευω συνεχεια στο χωρο του θεατρου, της τηλεορασης, του κινηματογραφου,της διαφημισης και του τραγουδιου.Εχω παρει τρια θεατρικα βραβεια και ενα τηλεοπτικο.Στον χωρο της πολιτικης πηρα μερος στις εκλογες του 1989,ως ανεξαρτητος της αριστερας,στον τ...οτε ενιαιο Συνασπισμο,με ενωμενη ολη την αριστερα,στο νομο Ημαθιας και πηρα το επιτυχες νουμερο ψηφων των 5000,αλλα λογω και του τοτε ληστρικου εκλογικου νομου δεν βγηκα στη βουλη,αλλα βγηκε ο κυριος Κατσικης στο υπολοιπο Αττικης με 380 ψηφους αν δεν κανω λαθος!Τωρα κατεβαινω στη Β' Αθηνων με το Π.Αρμα Πολιτών,υπο την σκεπην του ψηφοδελτιου των Ανεξαρτητων Πολιτών,λογω του οτι δεν υπηρχε οικονομικη και οργανωτικη δυνατοτητα καθοδου στις εκλογες του Αρματος ,απο μονο του!Η κοινη καθοδος του προεδρου και φιλου Γιαννη Δημαρα και του Πανου Καμενου,εγινε στη βαση της ισοτιμίας και αυτονομιας των δυο κομματων και σε συμφωνια σε 14 βασικα σημεια πολιτικης διεκδικησης!
  Παρακολουθήστε τις συνεντεύξεις του:

*σχόλιό μας:Eυχόμαστε Ολόψυχα στον Ημαθιώτη Ηθοποιό Καλή Επιτυχία!Χαιρόμαστε πολύ που ένας ''δικός'' μας άνθρωπος,απο τα μέρη μας, δίνει την δυναμική παρουσία του στην πολιτική και τον αγώνα του ωστε να έλθει η αλλαγή στον τόπο μας και η ελπίδα στους πολίτες!!!


Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ… ΜΙΑ ΑΓΑΠΗΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ !!!

  Μιλτιάδης Πασχαλίδης γεννήθηκε στην Καλαμάτα και μεγάλωσε στην Αθήνα. Από μικρός ήθελε να μάθει φλογέρα. Η μητέρα του θεώρησε ότι αυτό είναι ένα παιδικό καπρίτσιο και τον έστειλε να μάθει κιθάρα. Τελικά η μητέρα του είχε δίκιο. Ποτέ δεν έμαθε φλογέρα... Κιθάρα διδάχθηκε στο Ελληνικό ωδείο, στη τάξη του Χαράλαμπου Εκμετζόγλου, από τον Παναγιώτη Ιωάννου. Το 1986 Πηγαίνει να σπουδάσει μαθηματικός στο Ηράκλειο Κρήτης. Παίρνει το πτυχίο από τύχη και πείσμα το 1992. Το 1993 αποφασίζει να παρακολουθήσει μεταπτυχιακό κύκλο μαθημάτων φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Ρεθύμνου. Ο κύκλος κλείνει το 1995.
 Πρώτη του δισκογραφική παρουσία οι " Χαΐνηδες ". Δισκογραφούν μαζί τον πρώτο ομώνυμο δίσκο (1991) μουσικού εργαστηρίου "Νεάρχου ραπλους " καθώς και στον ομώνυμο δίσκο.
Το 1995 ηχογραφεί τον πρώτο προσωπικό του δίσκο, το "παραμύθι με λυπημένο τέλος" σε παραγωγή Μάνου Ξυδούς. Στίχοι και μουσική υπογράφονται έπο τον ίδιο και τρία τραγούδια από τον Θοδωρή Παυλάκο. Συμμετέχουν σε δύο τραγούδια οι Πυξ - Λαξ. Aκολουθεί ένα διάστημα συνεργασιών.
 Συμμετέχει σε συναυλίες του Γιάννη Μαρκόπουλου , τραγουδάει στο "Χάραμα" με την Δήμητρα Γαλάνη, συνεργάζεται δισκογραφικά με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα , τον Βαγγέλη Γερμανό , την Καλλιόπη Βέττα , τον Θανάση Γκαϊφύλλια , την Ελένη Τσαλιγοπούλου κ.α. Παράλληλα συνεχίζει να φτιάχνει καινούργια τραγούδια και το 1998, σε παραγωγή Ηλία Μπενέτου, ηχογραφεί το δεύτερο προσωπικό του δίσκο, τις ,"Κακές συνήθειες". Ένα τραγούδι ερμηνεύει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου.
 Το χειμώνα του 1999 τραγουδάει στο "Άλσος" με τον Δημήτρη Μητροπάνο. Το επόμενο καλοκαίρι οργώνει τα γήπεδα της επικράτειας παρέα με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου.
Τον Απρίλιο του 2001 κυκλοφορεί ο τρίτος προσωπικός του δίσκος, με τίτλο "Βυθισμένες άγκυρες", σε παραγωγή Ηλία Μπενέτου και ενορχήστρωση Νίκου Γράψα. Ο επόμενος χειμώνας τον βρίσκει στην Σφεντόνα με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και έπειτα ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.
 Τον Οκτώβριο του 2003 και με τίτλο "η μόνη μου πατρίδα είναι ο χρόνος" κυκλοφορεί και ο τέταρτος δίσκος του, με τη συμμετοχή του Σωκράτη Μάλαμα . Ο δίσκος είναι και αυτός με παραγωγό τον Ηλία Μπενέτο και ενορχηστρωτή τον Γιώργο Μπουσούνη.
Στις αρχές Νοέμβρη 2005 κυκλοφόρησε ο δίσκος, «Έχουν περάσει χρόνοι δέκα» , ζωντανή ηχογράφηση στο θέατρο Βράχων, με τη συμμετοχή φίλων συναδέλφων, όπως: Βαγγέλης Γερμανός, Μαργαρίτα Ζορμπαλά, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Δημήτρης Μητροπάνος, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Χρήστος Θηβαίος κ.α. Το 2006 το υλικό της συναυλίας εκδίδεται σε ειδική έκδοση με DVD.
 Δεκέμβρη του 2007 κυκλοφόρησε ο έκτος προσωπικός του δίσκος με τίτλο «Ψωμί και εφημερίδα», όπου εκτός από δικά του τραγούδια, ερμηνεύει για πρώτη φορά και τραγούδια-- δώρα των φίλων του, Γιώργου Ανδρέου, Κώστα Λειβαδά και Στέργιου Γαργάλα. Σε δυο τραγούδια στίχους έχει γράψει ο Οδυσσέας Ιωάννου, ένα από τα οποία ερμηνεύει η Γιώτα Νέγκα.
Το 2009 συνεργάζεται σε μια σειρά συναυλιών σε Ελλάδα και Κύπρο με το Θάνο Μικρούτσικο. Επίσης, συμμετέχει στην επανακτέλεση του έργου "Καπνισμένο τσουκάλι" του Χρήστου Λεοντή σε ποίηση Γ. Ρίτσου.
Ο "Ξένιος" είναι ο έβδομος προσωπικός του δίσκος, σε επιμέλεια παραγωγής Θύμιου Παπαδόπουλου.
Δισκογραφία
ΧΑΪΝΗΔΕΣ 1991-ΜΒΙ
ΝΕΑΡΧΟΥ ΠΑΡΑΠΛΟΥΣ 1993-ΛΥΡΑ
ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΛΥΠΗΜΕΝΟ ΤΕΛΟΣ 1995-ΕΜΙ
ΚΑΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ 1998-ΕΜΙ
ΒΥΘΙΣΜΕΝΕΣ ΑΓΚΥΡΕΣ 2001-ΕΜΙ
Η ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ 2003 – ΕΜΙ
ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΧΡΟΝΟΙ ΔΕΚΑ 2005 – ΕΜΙ
ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΧΡΟΝΟΙ ΔΕΚΑ (ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ) 2006-- ΕΜΙ
ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ 2007--ΕΜΙ
ΞΕΝΙΟΣ 2010 - EMI
Ενδεικτικές Συμμετοχές
ΠΑΥΣΙΛΥΠΟΝ Λ. Μαχαιρίτσας 1997 ΕΜΙ
ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΑΣΜΑΤΩΝ Καλλιόπη Βέττα 1997 VIRGIN
ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΥΓΗΣ Δ. Μητροπάνος 1998 ΕΜΙ
STAVENTO Θαν. Γκαϊφύλιας 1998
16 ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ Βαγγ. Γερμανός 1998 ΛΥΡΑ
ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΘΕ ΠΟΥ ΒΡΑΔΙΑΖΕΙ Ελ. Τσαλιγοπούλου 1999 SONY
ΤΟ ΜΑΝΤΗΛΙ ΤΗΣ ΝΕΡΑΙΔΑΣ Φένια Παπαδόδημα 2000 ΛΥΡΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ APURIMAC 2000 LYRA
ΜΑΝΟΣ ΛΟΙΖΟΣ- 20 ΧΡΟΝΙΑ 2002 Ρ/Σ ΜΕΛΩΔΙΑ – ΕΜΙ
ΚΑΝΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΣΟΥ ΑΡΠΑ - Κ. ΚΑΡΥΩΤΑΚΗΣ 2002- ΕΜΙ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΞΥΛΟΥΡΗ- ΛΥΡΑ 2002
ΕΣΕΙΣ, ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΩ- ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 2003- ΕΜΙ
ΣΤΑΧΥ- ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 2005- ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ
12 ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ 2005- ΛΥΡΑ
ΟΙ ΤΡΟΒΑΔΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ 2007- UNIVERSAL
ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΙ ΜΕΝΕΙ (UNIVERSAL 2008)
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ- ΑΘΑΝΑΣΙΑ (SOUNDTRACK)- SONY 2009
Το ξέσπασμα του φεγγαριού- Βασίλης Σκουλάς (Λυρα 2009)
  Εμείς από την μεριά μας δεν έχουμε παρά να του ευχηθούμε καλή συνέχεια στην πορεία του στην μουσική η οποία θα έλεγα έχει περιεχόμενο και μεγάλη αξία.Πριν πολλά χρόνια παρακολούθησα μια συναυλία του στην Θεσσαλονίκη και έμεινα άναυδος από την ερμηνεία των τραγουδιών του, την αγάπη και την προσέλευση του κόσμου και το πάθος του που σε μαγεύει. Προσωπικά έχω να δω τον Μίλτο Πασχαλίδη πριν πολλά χρόνια στην Αθήνα σε κάποιο στούντιο, για διάστημα 20 λεπτών, από τότε του χρωστάω ένα μεγάλο ευχαριστώ για της συμβουλές που μου έδωσε όταν ξεκίνησα να γράφω στίχους…
Από το μλόγκ μας: ΚΑΡΔΙΑ city news του ευχόμαστε πολλές επιτυχίες …

Παρακολουθήστε ένα δικό του πασίγνωστο τραγούδι σε στίχους του Οδυσσέα Ιωάννου,μουσική και ερμηνεία του Μίλτου Πασχαλίδη και τίτλο « ΒΥΘΙΣΜΕΝΕΣ ΑΓΚΥΡΕΣ »…

Άρθρο: Βασίλης Μπαρλάκας     

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1ου ΕΠΑΛ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΟ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΕΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟ


  Την 27-04-2012 τμήμα μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ-Βέροιας ,με συνοδούς του καθηγητές κ.Λιούπα Θωμά και κ.Χατζηνικολάου Δημήτριο, επισκέφθηκαν το ‘’ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΕΙΟ’’ μουσείο, προκειμένου να δουν από κοντά τις προετοιμασίες του εν λόγω μουσείου ,ως μουσείο της ‘’Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας’’ που εγκαθίσταται ,και είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από τον ίδιο τον συλλέκτη κ.Κανέλλο Ντόντο, του οποίου η συλλογή είναι ο ‘’βασικός κορμός’’ του εν λόγω μουσείου. Ήδη το μουσείο βρίσκεται στα τελευταία βήματα της υλοποίησής του, με την αμέριστη βοήθεια και στήριξη του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη ,Βεροίας-Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων. Οι εντυπώσεις των μαθητών και καθηγητών κατά κοινή ομολογία ήταν άριστες και εντυπωσιακές, καθώς τα εκθέματα που εκτίθενται είναι μοναδικά και σπάνια. Τέλος το τμήμα του 1ου ΕΠΑΛ έδωσε αναμνηστικό δώρο στον κ.Ντόντο ως ανάμνηση της επισκέψεως του.

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ !!!

  Το φαινόμενο των αεροψεκασμών μοιάζει θρίλερ που το ζεις και είναι πραγματικότητα, αλλά πρέπει να δοθεί ένα μεγάλο τέλος ή τέλος πάντων μία μεγάλη εξήγηση στον κόσμο…
Είμαι Έλληνας και δεν μπορώ να φανταστώ την ηλιθιότητα μερικών ανθρώπων να μην υπολογίζουν τίποτα μπροστά στην έρευνα και τα πειράματα που μπορούν να κοστίσουν ίσως και ανθρώπινες ζωές.
Έχει αποδειχτεί από διάφορα βίντεο ότι αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα και μένα τι με νοιάζει εδώ έχει πάντα ήλιο, δεν κοιτώ τους άλλους αλλά τον εαυτό μου κι ο εαυτός μου λέει ότι θέλω να είμαι το αφεντικό του. 
Πολλά ερωτήματα καθόλου απαντήσεις, για να πω την αλήθεια θέλω να βοηθήσω εκφέροντας την άποψη μου ότι δεν θέλω να αποφασίζουν άλλοι για εμένα χωρίς εμένα!!!
Ερωτήματα που ταλαιπωρούν το εγώ μου είναι:
Τι αεροσκάφη είναι αυτά; ( σίγουρα δεν είναι για το καλό μας ),
Σε ποια χώρα ανήκουν; ( που να καεί),
Τι ψεκάζουν πάνω από τα κεφάλια μας; ( μεταλλικά στοιχεία; Τον θάνατο; Για να κερδίζουν οι φαρμακοβιομηχανίες; Κι εγώ δεν ξέρω τι;
Πάντως 100% δεν είναι καυσαέρια αεροπλάνου, υπάρχουν και άλλα αεροπλάνα αλλά δεν βγάζουν τέτοιες ουρές, το ίδιο καύσιμο δεν έχουν; Εκτός αν είναι ούφο, να γελάσω; Ή να κλάψω;
Για όλα αυτά υπάρχουν εξηγήσεις που δεν μας δόθηκαν ακόμα… Ε ναι λοιπόν εξηγήστε μας!!!

Παρακολουθήστε ένα σχετικό βιντεάκι και βγάλτε συμπεράσματα…

Άρθρο: Βασίλης Μπαρλάκας
Βασίλης Μπαρλάκας

Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥ

  Κάνουμε μια βόλτα στον δρόμο και βλέπουμε τα πάντα φυσιολογικά,όπως δηλαδή είναι πάντοτε.Μα δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχει ακούσει κανείς μια προεκλογική συζήτηση που πιθανόν κατέληξε σε καυγά,σύνηθες φαινόμενο στους ηλικιωμένους κυρίως και οι απόψεις γενικότερα σε όλο τον πληθυσμό να παίρνουν φωτιά!Συν τοις άλλοις,παρατηρήσαμε όλοι τα διάφορα "μανιταροκόμματα" που φύτρωσαν εδώ κι εκεί σαν μανιτάρια και παρακλάδια των μεγάλων κομμάτων.Confused.Τι θα ψηφίσουμε φέτος;Θέλουμε αλλαγή λέει,θέλουμε να βγούμε από το βούρκο λέει,θέλουμε κυβέρνηση άξια ή και..καθόλου κυβέρνηση!Πολλά ακούνε τα αυτιά μας,λίγα βλέπουν τα μάτια μας.Οι προεκλογικές ομιλίες πήραν φωτιά όχι μόνο γιατί έγιναν σχεδόν παντού αλλά γιατί βλέπουμε πως ακόμα υπάρχουν άνθρωποι που τους στηρίζουν και αντιδρούν κομματικά.Αυτό είναι λοιπόν που με τρομάζει,πως δεν έβαλε μυαλό το μεγαλύτερο κομμάτι ψηφοφόρων και πάλι θα έχουμε παρατράγουδα.Ας ελπίσουμε πως ο Έλληνας αυτή τη φορά θα ψηφίσει με τη λογική του και όχι με την στενομυαλιά των τελευταίων χρόνων.Οργισμένοι όλοι είμαστε αλλά το θέμα είναι ποιος θα βγάλει το συμφέρον από μέσα του και θα πράξει με γνώμονα τα πιστεύω του. Ίδωμεν κυρίες και κύριοι,ο παλμός του λαού ελπίζω να πιάσει κόκκινο και να μην ξεχάσει την οργή του πριν ρίξει τον φάκελο...

Αρθρο:Ρένα Καμπούρη
Irene Kam

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΑΠΟ ΜΟΝΕΣ.......

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ 1000 ΛΕΞΕΙΣ.....ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ...ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ....ΜΟΝΟ ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΥΜΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΝΟΙΩΣΕΙΣ.ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ ΓΡΟΘΙΑ ΚΑΙ ΧΕΡΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝΕ ΑΝΑΓΚΗ....ΑΣ ΑΠΛΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΣΕ ΑΝΗΜΠΟΡΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ....ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΜΕ.....

H ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΦΩΤΟ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ

Το περιστατικό έγινε στο Μεξικό οπου μια αναισθησιολόγος Maria Rosas  είχε την πολύ κακόγουστη ιδέα να ανεβάσει φωτογραφίες ασθενών της στο χειρουργίο.Ευτυχώς το facebook καθώς και το twitter της το απαγορεύσανε!Απαράδεκτο......

ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ 2.200 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ...ΚΑΘΕΣΑΙ!!!

  Την απίστευτη αυτή πρόταση κάνει η εταιρία Husqvarna στην Ιταλία,προσφέρωντας 2.200 ευρώ για 1 μήνα σε έναν υπάλληλο ο οποιος απλά ...θα κάθεται σε έναν μεγάλο κήπο και θα παρατηρεί ενα χορτοκοπτικό μηχάνημα εν ωρα λειτουργίας.Η μόνη του υποχρέωσει είναι να μεταφέρει την δουλειά που κάνει το μηχάνημα της εταιρίας  Husqvarna στο facebook καθημερινά.Το χορτοκοπτικο αυτό μηχάνημα ''ρομπότ''είναι νέας τεχνολογίας και οικολογικό.Ετσι η εταιρία που βρίσκεται στην Ιταλία θέλησε με αυτήν την ιδέα να δώσει και μια θέση εργασίας σε νέο άτομο και μάλιστα μέσω κρίσης η πρόταση είναι πολύ δελεαστική.Και επίσης με αυτόν τον τρόπο θα διαφημήσει και το πρωτοποριακό αυτό εργαλείο στο πιο διάσημο social network, το facebook!!!Ποιος θα είναι ο τυχερός;;;

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

ΤΟ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΖΕΙ… ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΧΑΙΡΑΣ ΕΝΑΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣΥΝΘΕΤΗΣ & ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΣΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥ !!!

 Ο συνθέτης Γιάννης Μαχαίρας γεννήθηκε και έζησε τα πρώτα παιδικά χρόνια στη Κύθνο [Θερμιά] .Τώρα μόνιμος κάτοικος Π. Φαλήρου δεν εγκαταλείπει τη συνήθεια με κάθε λόγο και αφορμή να πηγαίνει στο αγαπημένο του νησί .1977 παίρνει πτυχίο ναυπηγού και συγχρόνως μαθαίνει τις πρώτες νότες στη φιλαρμονική Π. Φαλήρου , όπου παίζει τρομπέτα και κρουστά επί σειρά ετών . Την ίδια εποχή συμμετέχει σε ροκ συγκροτήματα παίζοντας κιθάρα και τραγουδώντας .2001 φτιάχνει το δικό του μικρό στούντιο όπου γράφει τα περισσότερα είδη μουσικής .2005 από σύμπτωση γράφει το πρώτο νησιώτικο τραγούδι [ΚΥΘΝΟΣ Ο ΕΡΩΤΑΣ ΜΟΥ] που γνωρίζει απρόσμενη επιτυχία στη Κύθνο , αιτία και αφορμή για το cd single ΝΗΣΙΩΤΙΚΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ την επόμενη χρονιά με 5 τραγούδια. Το ΝΗΣΙΩΤΙΚΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ αφού αγαπήθηκε στη Κύθνο, άρχισε ένα ταξίδι στο Αιγαίο, από λιμάνι σε λιμάνι αρέσει και παίζεται από πολλούς τοπικούς σταθμούς.

  Όλα πλέον είχαν ωριμάσει και τον Αύγουστο του 2007 παρουσιάζει Τ ΑΣΤΡΑ ΜΕΤΡΩ ΤΑ ΚΥΜΑΤΑ . Το CD παρουσιάζεται, κατόπιν πρόσκλησης στον συνθέτη, σε ζωντανές εκπομπές από τον Μεσόγειος fm και Space fm στη Νάξο , και μπαίνει στη playlist των περισσοτέρων σταθμών των νησιών του Αιγαίου. Τ ΑΣΤΡΑ ΜΕΤΡΩ ΤΑ ΚΥΜΑΤΑ είναι μια δουλειά με 10 νέα νησιώτικα Αιγαιοπελαγίτικα τραγούδια , που σκοπό έχουν το χορό, τη διασκέδαση, το σιγανοτραγούδισμα. Ο ήχος είναι όσο πιο κοντά παραδοσιακός ο δε λόγος σημερινός με ήθος . Κάποτε κάποτε υπάρχουν έντεχνα στοιχεία, έντονος συναισθηματισμός, αλλά και τοπικισμός. Ο ρυθμός είναι ότι χρειάζεται ένα νησιώτικο γλέντι……… συρτός , μπάλος, καλαματιανός , ζεϊμπέκικο , αλλά και μπαλάντα.

  Τη διανομή του CD αναλαμβάνει πλέον η PROTASIS και εκτός απ τα νησιά μπαίνει και στα ράφια του ΜETROPOLIS και MUSIC CORNER.
Το Δεκέβρη 2007 κυκλοφορεί το 3ο CD με λαϊκό ύφος με την τραγουδίστρια Ειρήνη Διαμαντή , με τίτλο ΑΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΡΩΤΑΣ ΖΩΗ.

Το Γενάρη του 2008 μετά την επιτυχία που γνωρίζουν τα τραγούδια του στο σταθμό αποδέχεται τη πρόταση από τον Ellinikosfm.com [USA] ως μουσικός παραγωγός έχοντας δικές του εκπομπές.

  Η επιτυχία του στο ραδιόφωνο ως μουσικός παραγωγός, επεκτείνεται και στο ραδιοφωνικό σταθμό Palmos on air όπου η μουσική του δίνει χρώμα γαλάζιο στις νότες Πρόσφατη δουλειά του είναι η συμμετοχή του στο cd του Βαγγέλη Κονιτόπουλου (ΝΟΤΙΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ) που κυκλοφόρησε τον Μάρτη του 2009 όπου η συμμετοχή του Γιάννη Μαχαίρα (στίχοι - μουσική) είναι με το τραγούδι ΣΤΟ ΓΕΜΙΣΜΑ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ


*Με τον Γιάννη Μαχαίρα γνωριζόμαστε 2 χρόνια, θέλω να τονίσω ότι είναι ένας εξαιρετικός και απλοϊκός πρώτα από όλα άνθρωπος και φυσικά ένας πολύ καλός μουσικοσυνθέτης. Στο στοιχείο του τα Νησιώτικα τραγούδια δεν τον πιάνει κανένας αλλά και στα λαϊκά τραγούδια σαν συνθέτης έχει ξεπεράσει της δυνατότητες του θα έλεγα…
Μαζί συνεργαστήκαμε σε τρία τραγούδια τα οποία υπάρχουν σε μορφή demo, σε μουσική φυσικά του Γιάννη και στίχους δικούς μου…

Σας προτείνω να ακούσετε ένα τραγούδι του Γιάννη Μαχαίρα σε μουσική και στίχους δικούς του με τίτλο: « Στο γέμισμα του φεγγαριού » που συμπεριλαμβάνεται στο cd του Βαγγέλη Κονιτόπουλου
« Νότιες Θάλασσες » και τραγουδά ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος …
*Αρθρο Βασίλης Μπαρλάκας        
Βασίλης Μπαρλάκας

ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΕΝΑ ΑΥΓΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ

Η Duane Keiser είναι ικανή με την τέχνη της να ''ανοίξει'' ένα αυγό χωρίς να το σπάσει.Η καλλιτέχνης αυτή έχει δημιουργήσει διάφορα βίντεο (A Painting A Day) τα οποια ανεβάζει στο προσωπικό της blog
Oι δημιουργίες της πραγματικά είναι εξαιρετικές!Ζωγραφίζει σιγά σιγά τον μικρό πινακά της ο οποιος δεν έχει διαστάσεις μεγαλύτερες απο μια καρτποστάλ δίνωντας την ξεχωριστή αυτή διάσταση στα έργα της.Δείτε το βίντεο με το αυγό.........

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ:ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΘΑ ΔΩΣΕΙ 1 ΚΟΥΤΙ ΓΑΛΑ!

  Στη φιλανθρωπική συναυλία που διοργανώνουν οι Γιατροί του Κόσμου το εισιτήριο είναι σε ...είδος.


Tην Πρωτομαγιά στην Κεντρική Αυλή της "Τεχνόπολις" στο Γκάζι θα πραγματοποιηθεί φιλανθρωπική συναυλία με σκοπό την ενίσχυση των Γιατρών του Κόσμου.


Αντί για εισιτήριο θα μπορεί ο καθένας να ... αφήσει ένα κουτί αντιβίωση για ενήλικες / παιδιά , ένα κουτί παυσίπονο, ένα κουτί γάλα και ότι άλλο του περισσεύει και έχει την διάθεση να προσφέρει.

Από το συγκρότημα encardia θα ακουστούν τραγούδια της Ιταλικής Αντίστασης των αρχών του 20ου αιώνα και νεότερα. To συγκρότημα πρόσφατα κέρδισε το βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Εncardia, η πέτρα που χορεύει».

Τα κύρια μουσικά στοιχεία του συγκροτήματος βασίζονται στα ταξίδια που κάνουν τα μέλη στη Κάτω Ιταλία και στην επαφή τους με Ελληνόφωνους.
Πηγή: nonews-news

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

ΑΚΡΑΤΕΙΑ ΟΥΡΩΝ.ΜΙΑ ΣΥΧΝΗ ΠΑΘΗΣΗ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΘΕΡΑΠΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ

  Η ακράτεια ούρων ορίζεται ως η ακούσια απώλεια ούρων.Η ακράτεια ούρων είναι αρκετά συχνή, ιδίως στις γυναίκες. Εμφανίζεται σε όλες τις ηλικίες, αλλά συχνότερα στις μεγαλύτερες ηλικίες. Περίπου 4 στις 100 ενήλικες γυναίκες έχουν ακράτεια. 10 εκατομμύρια γυναίκες στις ΗΠΑ, 3 εκατομμύρια στην Μεγ. Βρετανία και περίπου 200.000 στην Ελλάδα αναφέρεται ότι πάσχουν από κάποιας μορφής ακράτεια. 1 στις 5 γυναίκες ηλικίας άνω των 40 ετών πάσχουν από ακράτεια.Ο αριθμός αυτός είναι ακόμα μεγαλύτερος αν αναλογιστεί κανείς ότι πολλές γυναίκες δεν αναφέρουν καν το πρόβλημά τους στον ιατρό, εξαιτίας του φόβου ή ντροπής. Επίσης αρκετές γυναίκες έχουν την λανθασμένη εντύπωση ότι η ακράτεια είναι φυσιολογική στην μεγάλη ηλικία και ότι είναι αθεράπευτη, κάτι που είναι λάθος.
 
Υπάρχουν διάφοροι τύποι ακράτειας:
Ακράτεια στρες
Εμφανίζεται όταν οι μύες του πυελικού εδάφους έχουν χαλαρώσει και δεν μπορούν πια να συγκρατήσουν τα ούρα μέσα στην κύστη και την ουρήθρα κλειστή. Έτσι, οποιαδήποτε αύξηση της πίεσης στην κύστη, που επέρχεται σε διάφορες καταστάσεις όπως με το φτάρνισμα, τον βήχα, την σωματική άσκηση (πηδηματάκια ή και τρέξιμο) ή κάποιες φορές και με τις κινήσεις του σώματος, μπορούν να προκαλέσουν απώλεια ούρων. Κάποιες γυναίκες εμφανίζουν απώλεια ούρων και κατά την συνουσία.
Οι μύες του πυελικού εδάφους μπορούν να χαλαρώσουν από διάφορα αίτια:
  • Εγκυμοσύνη και τοκετός: προκαλείται διάταση των μυών που σε κάποιους μύες φτάνει και πάνω από το ανώτατο όριο ενός μυ να επανέρχεται στην αρχική του μορφή κατόπιν διάτασης.
  • Εμμηνόπαυση: έλλειψη οιστρογόνων κάνει τους μύες αδύναμους.
  • Ηλικία: οι μύες χαλαρώνουν φυσιολογικά με το πέρασμα των χρόνων
  • Παχυσαρκία: προκαλείται πίεση στους μύες από το μεγάλο βάρος.
Μορφολογία Κύστης


Ακράτεια έπειξης (ασταθής κύστη ή υπεραντιδραστική κύστη)
Είναι η δεύτερη πιο συχνή αιτία. Συμβαίνει όταν η γυναίκα αισθάνεται την έπειξη για ούρηση, όπου υπάρχει διαφυγή ούρων προτού φτάσει η γυναίκα στην τουαλέτα. Η κύστη συσπάται απότομα και δεν υπάρχει σωστός έλεγχος της σύσπασης. Στις πιο πολλές περιπτώσεις δεν γνωρίζουμε γιατί συμβαίνει αυτό. Φαίνεται πως οι μύες και η κύστη στέλνουν λανθασμένα ερεθίσματα στον εγκέφαλο για το πόσο γεμάτη είναι η κύστη και η γυναίκα αισθάνεται την κύστη της πιο γεμάτη από ότι είναι πραγματικά. Ακράτεια έπειξης συμβαίνει επίσης και σε παθήσεις του εγκεφάλου και των νεύρων, πχ σε εγκεφαλικό επεισόδια ή νόσο Πάρκινσον, ή Σκλήρυνση κατά πλάκας ή σε τραύματα της σπονδυλικής στήλης.
Τα συμπτώματα της υπεραντιδραστικής κύστης είναι:
  • Συχνουρία- >8 φορές την ημέρα και >2 την νύχτα.
  • Έντονη έπειξη (ξαφνική και έντονη ανάγκη για ούρηση).
  • Ακράτεια ούρων έπειτα από έντονη έπειξη.
  • Νυχτουρία (νυχτερινό ξύπνημα για ούρηση).



    Μικτή ακράτεια
    Συνδυασμός ακράτειας στρες και ακράτειας από έπειξη. Αρκετές γυναίκες παραπονιούνται και για τους 2 τύπους ακράτειας. Ανάλογα με την περίπτωση κάποιος από τους 2 τύπους μπορεί να αποτελεί το πρωτεύον πρόβλημα.




    Ακράτεια από υπερπλήρωση
    Κάποιες φορές ορισμένες γυναίκες παραπονιούνται ότι έχουν μια συνεχόμενη ακράτεια ούρων, ακόμα και αφού επισκεφθούν την τουαλέτα. Περιγράφουν την κατάσταση σαν ένα καζάνι που έχει υπερχειλίσει, γι’αυτό και η ακράτεια αυτή ονομάζεται ακράτεια από υπερπλήρωση. Εμφανίζεται όταν η ουροδόχος κύστη είναι συνέχεια γεμάτη με ούρα, γι’αυτό και συνέχεια έχει διαρροή. Προκαλείται από αδύναμους μύες πυελικού εδάφους που αδυνατούν να αδειάσουν την κύστη, από απόφραξη της ουρήθρας ή ακόμα από ανωμαλίες όπως σακχαρώδης διαβήτης, τραυματισμούς σπονδυλικής στήλης, αλλά και από πρόπτωση των οργάνων των κολπικών τοιχωμάτων.
    Οι ασθενείς παραπονιούνται συνήθως για ελαττωμένη ροή ούρων, συχνουρία, σταγονοειδή απώλεια ούρων μετά το τέλος της κανονικής ούρησης, και καθυστέρηση της έναρξης της ούρησης.



    Λειτουργική ακράτεια
      Εμφανίζεται σε ασθενείς με σοβαρές παθήσεις που τα εμποδίζουν να σκεφτούν να ουρήσουν. Φερ’ ειπείν σε άτομα με σοβαρή νόσο Αλτσχάιμερ, ο ασθενής δεν μπορεί να σκεφτεί έγκαιρα ότι χρειάζεται να ουρήσει και δεν μπορεί να οργανώσει την σκέψη του να πάει στην τουαλέτα. Άτομα με αναπηρία, που βρίσκονται σε καροτσάκι, εμφανίζουν δυσκολία να πάνε έγκαιρα στην τουαλέτα. Ακόμα, σε πολύ ηλικιωμένα άτομα με αρθρίτιδα, που τα εμποδίζει να κινηθούν έγκαιρα και να πάνε στην τουαλέτα,όταν χρειάζεται.
          Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ:  Η θεραπεία της ακράτειας είναι εξατομικευμένη , ανάλογα με την ασθενή και την περίπτωση. Δεν είναι όλες οι ασθενείς ίδιες. Κάθε γυναίκα έχει διαφορετικό τρόπο ζωής, φυσική δραστηριότητα, ανάγκες, στόχους, συνήθειες, ηλικία και μαιευτικό καθώς και ιατρικό ιστορικό. Γι’αυτό και η σωστή επιλογή θεράποντος ιατρού είναι απαραίτητη.
    Τα αντιχολινεργικά φάρμακα είναι μια κατηγορία φαρμάκων που χρησιμοποιούνται σήμερα σαν πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της ακράτειας από έπειξη. Τα φάρμακα αυτά εμποδίζουν τις απρόκλητες συσπάσεις της κύστης που προκαλούν απώλεια ούρων. Επίσης βοηθούν σημαντικά στα συμπτώματα της συχνουρίας, της συχνής έπειξης και νυχτερινής ούρησης. Η σημερινή φαρμακευτική παλέτα διαθέτει χάπια όπως και patches.
    Προσοχή: τα φάρμακα αυτά ΔΕΝ μπορούν να θεραπεύσουν την ακράτεια τύπου στρες.
       Θεραπεία Της ακράτειας στρές με Ταινίες Ελευθέρου Τάσεως:

    Οι ταινίες ελευθέρου τάσεως υποστηρίζουν την ουρήθρα , ώστε να μπορεί να συγκρατήσει τα ούρα στην κύστη όταν η πίεση αυξάνεται , όπως φερ’ειπειν γίνεται με τον πταρμό, τον βήχα, την γυμναστική κλπ. Στην βιβλιογραφία αναφέρονται πια δεκάδες ταινίες, με διαφορετικό όνομα, και τεχνική εισαγωγής. Στην πραγματικότητα όλες δρουν μα τον ίδιο τρόπο.
    Tension free Vaginal Tape (TVT)
    Φυσιολογικά η ουρήθρα παραμένει κλειστή και συγκρατεί τα ούρα εντός της κύστης. Σε γυναίκες με ακράτεια στρες οι αδύναμοι μύες του πυελικού εδάφους δεν μπορούν να στηρίξουν την ουρήθρα στην σωστή της θέση. Αυτό ακριβώς διορθώνει το TVT. Πρόκειται για μια μικρή ταινία από συνθετικό ύφασμα πολυπροπυλενίου που τοποθετείται ακριβώς κάτωθεν της ουρήθρας μέσω του κόλπου. Έτσι παρέχει επιπλέον στήριξη κάτω από την ουρήθρα και στο μέσο αυτής (το σημείο όπου ασκείται η μεγαλύτερη πίεση κατά τον πταρμό, τον βήχα κλπ). Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η ουρήθρα να παραμένει κλειστή στον πταρμό/βήχα και έτσι τα ούρα να συγκρατιούνται μέσα στην κύστη και να μην υπάρχει ακράτεια.
    Στα χέρια ενός έμπειρου ουρογυναικολόγου το TVT:
    • Είναι ελάχιστα επεμβατικό: 2 μόνο μικρές τομές, του ενός εκατοστού πάνω από το τριχωτό στο εφήβαιο
    • Ελάχιστος πόνος: οι πιο πολλές ασθενείς δεν απαιτούν επιπλέον αναλγησία πέραν του χειρουργείου.
    • Ποσοστό επιτυχίας > 90%
    • Χρόνος χειρουργείου: 20 λεπτά
    • Αναισθησία: γενική ή ραχιαία ή τοπική ανάλογα την περίσταση
    • Πολύ μικρός κίνδυνος ανάγκης καθετηριασμού μετά το χειρουργείο: < 2%
    • Ελάχιστες επιπλοκές
    • Η ταινία τοποθετείται χωρίς τίποτα να είναι ορατό από την ασθενή στο τέλος του χειρουργείου
    • Άμεση αποτελεσματικότητα
    • Χρόνος αποκατάστασης μετά το χειρουργείο 3-4 εβδομάδες. Συνίσταται να αποφεύγεται η σεξουαλική επαφή, έντονη γυμναστική και άρση μεγάλου βάρους για 4-6 εβδομάδες.
    • Μέχρι σήμερα >200.000 γυναίκες παγκοσμίως έχουν επωφεληθεί από τα ευεργετικά αποτελέσματα του TVT.
    Ακράτεια Στρες TVT 1Ακράτεια Στρες TVT 2



    Trans-Obturator slings (TVT-O & TOT)
    Οι ταινίες αυτές τοποθετούνται μέσω του κόλπου αλλά όχι πίσω από το οστό της ηβικής σύμφυσης, παρά οριζοντίως, μέσω ενός τρήματος της πυέλου στην εσωτερική επιφάνεια του μηρού. Αποτελούν εναλλακτική οδό τοποθέτησης και αντί για 2 μικρές τομές στο τριχωτό του εφηβαίου, οι τομές αυτές , ενός εκατοστού έκαστη, γίνονται στην εσωτερική επιφάνεια του μηρού.
    Τα ποσοστά επιτυχίας είναι σχεδόν τα ίδια ή λίγο μικρότερα περίπου από το TVT.

    Ακράτεια Στρες TVT-OΑκράτεια Στρες TOT











    Aρθρο:Dr.Nίκος Παπανικολάου-Ιατρός Μαιευτήρας/Γυναικολόγος/Ουρογυναικολόγος
    fb: Νικος Παπανικολαου
    Ιστοσελίδα :http://www.drpapanikolaou.gr/el/

    Κυριακή 22 Απριλίου 2012

    ΕΞΑΓΡΙΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ !!!

      Όλη η Ελλάδα έχει ξεσηκωθεί, εξαγριωμένοι πολίτες δεν θέλουν ούτε μισή σταγόνα ψέμα από τα χείλη των πολιτικών. Έχουν βαρεθεί να ψάχνουν στις τρύπιες τσέπες τους και να βρίσκουν την τρύπα του όζοντος ενώ στα κόμματα της τσέπης να υπάρχει ένα τεράστιο βασίλειο.
      Καλά δεν καταλαβαίνουν ότι είναι η τελευταία τους ευκαιρία, δεν καταλαβαίνουν ότι εξαντλήθηκε η υπομονή του κόσμου; Και αυτοί σε αγορές και σε παζάρια, σε πλατείες και σε αίθουσες κάνουν ακόμα συγκεντρώσεις; Νομίζουν ότι θα γλυτώσουν με μια απλή συγνώμη;
    Ε ναι λοιπόν από τότε που βγήκε η συγνώμη χάθηκε το φιλότιμο που είναι καθαρά λέξη Ελληνική αλλά λείπει από το λεξιλόγιο τους…

    Παρακολουθήστε ένα βιντεάκι από την αγανάκτηση του κόσμου και το ξέσπασμα τους σε γιουχαΐσματα, το βρήκαμε εντελώς τυχαία στο you tube… παρακολουθήστε το…

    Άρθρο: Βασίλης Μπαρλάκας
    Βασίλης Μπαρλάκας

    Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ...



      Ένας άπιστος γιατρός έλεγε σε ένα πιστό χριστιανό: Δεν υπάρχει ψυχή. Είδες ποτέ με τα μάτια σου καμιά ψυχή; Άκουσες ποτέ καμιά ψυχή με τα αυτιά σου; Γεύθηκες , οσφράνθηκες ποτέ την ύπαρξη της ψυχής; Όχι, απάντησε ο πιστός. Ο γιατρός με κάποιο υπεροπτικό ύφος είπε: Βλέπεις έχουμε τέσσερις αισθήσεις που μας πληροφορούν ότι δεν υπάρχει ψυχή και μόνο μία υπέρ της υπάρξεώς της. Αλλά ο πιστός δεν τα έχασε. Με ευστροφία ρωτά το γιατρό: Είδες ποτέ γιατρέ μου , με τα μάτια σου τον πόνο; Τον άκουσες με τα αυτιά σου; Τον γεύτηκες με το στόμα σου; Τον οσφράνθηκες με την μύτη σου; Όχι, απάντησε ο γιατρός. Αισθάνθηκες ποτέ τον πόνο; Ναι, ήταν η απάντηση του γιατρού. Βλέπετε γιατρέ μου; Έχουμε και εδώ τέσσερις αισθήσεις, που μας πληροφορούν ότι πόνος δεν υπάρχει και μόνο ότι μία υπάρχει. Να καταλήξουμε στα ίδια συμπεράσματα; Ο Γιατρός παίρνει την απάντησή του και ο πιστός κερδίζει μια νίκη.              Π.Θεοφυλάκτου

    Σάββατο 21 Απριλίου 2012

    H XOΛΗΣΤΕΡΙΝΗ ΘΑ ΘΕΡΑΠΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ;

    Η Χοληστερίνη θα μπορούσε να φρενάρει ή να σταματήσει τελείως τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων.Είναι απόλυτα βέβαιος για αυτό ο Chris Beh, βιολόγος-γεννετιστής του καναδέζικου πανεπιστημίου  Simon Fraser University:οι πρωτείνες που είναι συνδεδεμένες στην χοληστερίνη και ονομάζονται ORP είναι ικανές,σύμφωνα με τον επιστήμονα,να ελέγξουν την αύξηση των καρκινικών κυττάρων.Τονίζει οτι έρευνες δίξανε πως τα καρκινικά κύτταρα έχουνε ανάγκη απο τις συγκεκριμένες πρωτείνες ( ΟRP)για να επιβιώσουνε.Οι έρευνες συνεχίζονται και οι ειδικοί ελπίζουνε να βρούνε την πλέον αποτελεσματική θεραπεία για τον καρκίνο.Ο βιολόγος Chris Beh έχει ήδη δημοσιεύσει την έρευνά του στην εφημερίδα Journal of Biological Chemistry.

    Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

    H ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ!

        Ποια είναι η πιο δύσκολη δουλειά στον κόσμο;...Σίγουρα είναι αυτή της μητέρας!Της μητέρας που μεγαλώνει με κόπο και αφοσίωση τα παιδιά της.Η μητέρα εργάζεται 24 ώρες το 24ωρο με περισσή φροντίδα ωστε να μην λείψει τίποτα απο την οικογένεια της.Η μητέρα δεν έχει την πολυτέλεια να αρρωστήσει,πρέπει να σταθεί στα πόδια της διότι έχει την φροντίδα των παιδιών της.Εκείνα έχουνε  προτεραιότητα.Μόνο εκείνα είναι θρονιασμένα στην καρδιά της.Καθημερινή της αγωνία είναι η ευτυχία και η πρόοδος των παιδιών της,τα οποια στηρίζει ως βράχος σε κάθε τους βήμα στην ζωή.Στα μάτια τους αντικατοπτρίζεται η δική της ζωή.Η μάνα είναι θυσία την οποια ποτέ δεν απαρνήτε.Δεν υπάρχει η άρνηση και ο φόβος της κούρασης στα χείλη της μητέρας και ας χαρακώνει ο κόπος το πρόσωπο της.Η μητέρα μας είναι εκεί να μας ξυπνήσει το πρωί και μας ετοιμάσει το πρωινό.Είναι εκεί για να φροντίσει το σπίτι στο οποιο θα γυρίσουμε εμείς,για να βρούμε ζεστό σπιτικό φαγητό μαγειρεμένο,τα πράγματά μας τακτοποιημένα,καθαρά και το σπίτι λουσμένο στην δική της μυρωδιά,ωστε η καρδιά μας να ξεκουράζεται στην σπιτική θαλπωρή.Είναι το λιμάνι μας στο οποιο ρίχνει άγκυρα η ύπαρξή μας.Και το λιμάνι απο το οποιο θα φύγουμε με σιγουριά για τα ταξίδια της ζωής μας.
        Ακόμα και όταν εργάζεται η μητέρα πάντα η προτεραιότητά της είναι η οικογένεια της.Δεν υπάρχει στο κόσμο πιο γλυκιά λέξη απο την ΜΗΤΕΡΑ.Ενα μόνο ζητάει εκείνη:την ευτυχία των παιδιών της για να ανάψει και η δική της ευτυχία.Επιπλέον η αναγνώριση των κόπων της και η αγάπη μας θα ζωγραφίσουνε στα χείλη της τα ουσιαστικότερα χαμόγελα χαράς.Δεν αντέχει η μητέρα τον πόνο των παιδιών της,η καρδιά της κομματιάζεται σε κάθε μας στεναχώρια.Αλλά ακόμα και στο πόνο και στην δοκιμασία μας,ακόμα και αν κρύβει με μαεστρία τον πόνο της, εκείνη είναι πάντα εκεί...Βράχος ακλόνητος.Στήριγμα και αγκαλιά ασπίδα που μας κλείνει μέσα της.Λόγια και λέξεις απο τα χείλη της,κατευθείαν ανεβασμένα απο την καρδιά της,βάλσαμο ζωής στα δύσκολα που πέφτουνε με φόρα στην πλάτη μας.Αυτό είναι η μάνα....ατελείωτη θυσία για τα παιδιά της και κόπο δεν λογαριάζει!Ας αναγνωρίζουμε το πιο σημαντικό πρόσωπο στην ζωή μας και το οποιο είναι η αιτία της ύπαρξής μας.Μεγάλη η προσφορά της μητέρας και η πιο δύσκολη δουλειά στον κόσμο!

     Αρθρο:Νταούκα Γεωργία.

    MAΡΙΑ ΑΛΔΑΚΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.ΗΜΑΘΙΑΣ

      Μια δυναμική γυναίκα που συμμετέχει ως υποψήφια βουλευτής του Νομού Ημαθίας στο Κόμμα του κ.Πάνου Καμμένου ''ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ'' είναι η κ.Μαρία Αλδάκου.Οπως δηλώνει και η ίδια αισθάνεται έτοιμη και μάχιμη,ωστε με αίσθημα ευθύνης να προσφέρει στην πολιτική,για ένα καλύτερο αύριο των πολιτών αυτής της χώρας αλλά πρωτίστως για τα παιδιά μας :''...ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΩ ΣΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ.ΣΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ,ΔΗΛΩΝΩ ΜΕ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑ.ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ...ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ...''
      H Μαρία Αλδάκου γεννήθηκε το 1968 στην Βέροια απο πατέρα Ναουσαίο,τον Αριστοτέλη Αλδάκο.Σπούδασε στην οδοντιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και απο το 1993 διατηρεί ιδιωτικό οδοντιατρείο στη Βέροια.Το 2006 εκλέχτηκε Νομαρχική Σύμβουλος Ημαθίας,διετέλεσε γραμματέας του Νομαρχιακού Συμβουλίου και το 2008 Αντινομάρχης παιδείας,πολιτισμού και τουρισμού. Είναι παντρεμένη με τον Γρηγόρη Μπρανιώτη,Απόστρατο Αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας και έχουνε μαζί μια κόρη.

    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ.......

    ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ......ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ 1000 ΛΕΞΕΙΣ!

    Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

    «EMIGRE» ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !!!

      Οι Emigre δημιουργήθηκαν το Φεβρουάριο του 1998 με μοναδική φιλοδοξία να αφήσουν το δικό τους στίγμα στην ελληνική ποπ - ροκ σκηνή,
    `Émigré` σημαίνει μετανάστης. Με τον φρέσκο ήχο τους, τις ξεχωριστές ενορχηστρώσεις και την συνθετική καθοδήγηση του δημιουργού και κιθαρίστα Γιάννη “emigre” Χανιωτάκη, το συγκρότημα λάνσαρε μία νέα πρόταση στο χώρο της Ελληνικής δισκογραφίας.
      Τον Ιούλιο του 2002 φτάνει η στιγμή για το πρώτο τους Cd Single! Οι `ΕΠΟΧΕΣ` κυκλοφορούν από την (Plus Rec/Universal) και σε μικρό χρονικό διάστημα το τραγούδι κερδίζει την αγάπη του κόσμου και σημειώνει επιτυχία ενώ το
    Video Clip του κομματιού αγαπήθηκε και παίχτηκε ιδιαίτερα.
    Τον Ιανουάριο του 2004 με την βοήθεια του πρωτοποριακού παραγωγού Χάρη Πρώιου (Universal Trilogy) κυκλοφορεί το ντεμπούτο album τους `ΣΗΜΕΡΑ`(Plus Rec/Universal) με συνεργασίες όπως της Σοφίας Βόσσου,Μαρίνας Σκιαδαρέση και του γνωστού ηθοποιού σε track έκπληξη Κώστα
    Σαντά σε συνθέσεις και ύφος που σχολιάστηκε εντόνως θετικά κερδίζοντας ευμενή σχόλια από τον τύπο (στα 30 καλύτερα album της χρονιάς – Ποπ και Ροκ / Ιαν.2005).
      Το 2007 κυκλοφορεί το 2ο album τους με τον τίτλο `ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ`
    (Plus Rec/Universal) με την βοήθεια του Χάρη Πρώιου ξανά στην παραγωγή και με συνεργασίες όπως του Σ. Κραουνάκη, Λ. Μαχαιρίτσα, Ηρώ & Κ. Λειβαδά κάνουν την έκπληξη της χρονιάς. Η διασκευή τους στα `Κόκκινα Γυαλιά` γίνεται τραγούδι τίτλων στο ομότιτλο σήριαλ του Alpha `ΠΗΡΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΓΥΑΛΙΑ` (2007-2008) και τους δίνεται η ευκαιρία να συμμετάσχουν ως guest στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς ενώ παράλληλα τους παρέχει την δυνατότητα να συμμετέχουν στους 2 δίσκους του Σταμάτη Κραουνάκη α) «ΠΟΣΟ Σ΄ ΑΓΑΠΩ» (με τα `ΚόκκιναΓυαλιά`) κερδίζοντας τον Μάρτιο του 2008 τον 1ο Χρυσό δίσκο της καριέρας τους με την απονομή να λαμβάνει χώρα στα τηλεοπτικά πλατό του`ΑΛ ΤΣΑΝΤΙΡΙ NEWS` (Alpha) από τα χέρια του Σ. Κραουνάκη και Λ. Λαζόπουλου β) Στο Live Cd «ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΕΡΩΤΑ» που εμπεριέχεται η διασκευή τους στο γνωστό τραγούδι «ΠΟΣΟ Σ΄ ΑΓΑΠΩ» ( Μαρία η Άσχημη), ενώ το τραγούδι των Emigre `ΓΙΝΕ ΟΛΑ ΕΣΥ` με την συμμετοχή της Ηρούς εμπεριέχεται και στον δίσκο της ίδιας την επόμενη χρονιά με τον γενικό τίτλο `ΑΛΛΑΖΩ`.
      Τον Δεκέμβριο του 2007 κυκλοφορεί το Cd Single «ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ» (Plus
    Rec/Universal), όπου η μουσική του ομώνυμου τραγουδιού «ντύνει» τη
    διαφημιστική καμπάνια της νεανικής εταιρείας ρούχων MORITZ για το
    Φθινόπωρο-Χειμώνα 2007-2008.
      Ο Μάιος του 2008 αποτελεί για τους Emigre σημαντική στιγμή στην
    καριέρα τους, απολαμβάνουν τον 2ο Χρυσό τους δίσκο για τις πωλήσεις
    του Single «ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ», ενώ Παράλληλα ξεκινούν την μεγάλη τους περιοδεία
    που τους κρατά στον δρόμο 2 χρόνια με συναυλίες σε Ελλάδα και Κύπρο.
    Τον Ιούνιο του 2008 παίζουν στον Λυκαβηττό στο πλευρό του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα σε μια συναυλία προς τιμή του, ενώ παράλληλα ξεκινούν τις σταθερές τους εμφανίσεις στο Aκρωτήρι Boutique.Τον Σεπτέμβριο του 2008 επανακυκλοφορεί το `ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ` (Second Edition)-(Plus Rec/Universal) με την προσθήκη της μεγάλης ξένης ραδιοφωνικής επιτυχίας `FAIRYTALE GONE BAD` στα ελληνικά με τον τίτλο`ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΗΤΑΝΕ ΚΑΚΟ.
      Τον Οκτώβριο του 2008 συμμετέχουν στο MAD SECRET CONCERT του Γιώργου Μαζωνάκη με δυο ιδιαίτερες διασκευές στα τραγούδια «ΕΝΑ ΚΕΝΟ» και «ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ» και το Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς ξεκινούν εμφανίσεις στο πλευρό του Αντώνη Ρέμου.
    Μετά από έναν μαραθώνιο τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εμφανίσεων, τον
    Φεβρουάριο του 2009 κυκλοφόρησε το ΠΕΦΤΩ / FALLIN , ως προάγγελος του
    3ου Album των Emigre `LIVE …ΣΤΙΓΜΕΣ` (Plus Rec/Universal). Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα της ανοδικής πορείας των Emigre έρχεται ο 3ος κατά σειρά Χρυσός δίσκος για τις πωλήσεις του `LIVE… ΣΤΙΓΜΕΣ` (Plus Rec/Universal).
       Τον Μάρτιο του 2010 βρίσκει τους Εmigré να είναι υποψήφιοι για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision με το τραγούδι «TOUCH ME DEEP INSIDE».
    Τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς κυκλοφορεί το 4ο ολοκληρωμένο album τους με τον τίτλο «ΚΥΚΛΟΣ» (Plus Rec/Universal). Προπομπός του δίσκου είναι το τραγούδι «ΓΥΡΝΩ ΤΗΝ ΡΟΔΑ ΜΟΥ», ντουέτο με τον Stavento και με ένα αρκετά πρωτότυπο Video Clip.
       Το 2011 οι Εmigré κυκλοφορούν σε συνεργασία με τον Φίλιππο Νάκα για πρώτη φορά ένα ανθολόγιο με παρτιτούρες από αγαπημένα τραγούδια της 12χρονης καριέρας τους σε μια ιδιαίτερη έκδοση. Τον Μάιο του ίδιου έτους συνεργάζονται για πρώτη φορά με τον ηθοποιό ΘΟΔΩΡΗ ΑΘΕΡΙΔΗ σε μια συνεργασία Έκπληξη στο τραγούδι `ΜΑΖΙ` κερδίζοντας μια θέση στην Καρδιά των Charts των ραδιοφώνων ενώ στις 4 Ιουλίου παίζουν στο μεγαλύτερο event της χρονιάς και της καριέρας τους στο Καλλιμάρμαρο (Παναθηναϊκό Στάδιο) στην Τελετή Λήξης των Special Olympics μπροστά σε 55.000 θεατές και σε Παγκόσμια Μετάδοση.Το καλοκαίρι τους βρίσκει σε περιοδεία και εξώφυλλο με το περιοδικό BISCOTTO όπου σε συνεργασία με την ΜΕΒΓΑΛ και το ΤΟΡΙΝΟ παίζουν στα μεγαλύτερα Beach Bars μπροστά σε χιλιάδες κόσμου κάθε φορά.Μετά από πολλές επιτυχιμένες συναυλίες συνεργάζοντε με επιτυχία με τον Λάκη Παπαδόπουλο στο Shark (2012).

    « Οι EMIGRE αυτό τον καιρό βρίσκονται στο studio και το τραγούδι `ΦΙΛΙΚΑ` είναι ο προπομπός της νέας φιλόδοξής 5ης δουλειάς τους ».

    Οι EMIGRE αποτελούνται από 6 άτομα και η παρέα των emigre:
    Γιάννης “emigre” Χανιωτάκη (Σύνθεση, Ηλεκτρική Κιθάρα)
    Αναστασία Μουτοπούλου (Τραγούδι)
    Αντώνης Μαυρουδής (Τύμπανα)
    Μάνος Μπουζάκης (Ηλεκτρική Κιθάρα)
    Γιώργος Θεοδωρόπουλος (Πλήκτρα)
    Ηλίας Στραχίνης (Μπάσσο, Φωνητικά)
    ---------------------------------------------------------------------------
     *Τα λόγια είναι περιττά όλοι γνωρίζουν την αξία των emigre… παράλληλα θα ήθελα να τονίσω ότι αισθάνομαι τυχερός που γνωρίζω από κοντά τους emigre και τον παραγωγό τους Χάρη Πρώιο. Συνεργάστηκα μια φορά μαζί τους σε μια συναυλία στην παραλία Κατερίνης η οποία είχε επιτυχία με το συγκρότημα να δίνει ρεσιτάλ !!!
    Παρακολουθήστε το νέο τραγούδι των EMIGRE σε μουσική του Γιάννη Χανιωτάκη σε στίχους του Ποσειδώνα Γιαννόπουλου και τίτλο : « ΦΙΛΙΚΑ » !!!

    *Άρθρο: Βασίλης Μπαρλάκας
    Βασίλης Μπαρλάκας

    O AΓΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ

       Το 2012 η υπογονιμοτητα μαστιζει την Ελλαδα και οχι μονο.Ζουμε σε μια εποχη που το αγχος ειναι κυριαρχο στις ζωες μας.Ανδρες αλλα και γυναικες πλεον αγωνιζονται με σθενος να ανεβουν τις σκαλες της ιεραρχιας βαζοντας σε αναμονη τη δημιουργια μιας οικογενειας και το ονειρο τους να τεκνοποιησουν.Οταν πλεον νιωσουν ετοιμοι να κανουν το επομενο βημα στη ζωη τους τοτε ερχονται αντιμετωποι με το προβλημα της υπογονιμοτητας . Η αναγκη των ανθρωπων για ενα παιδι τους καθιστα ευαλωττους και τους κανει να κατεφευγουν στην εξωσωματικη γονιμοποιηση , μια διαδικασια διολου οικονομικη αλλα και πολυ ψυχοφθορα.
       Πανω σε αυτην την αναγκη βρισκουν πατημα καποιοι γιατροι που δε δισταζουν να θυσιασουν τα ανθρωπινα ονειρα στο βωμο του χρηματος. Δεν ειναι λιγες οι περιπτωσεις που εχουμε ακουσει κατα καιρους για γιατρους που καθισαν στα εδρανα της δικαιοσυνης κατηγορουμενοι για τις παρανομες ενεργειες τους . Ποσες φορες δεν εχουμε μαθει για παρανομο εμποριο ωαριων ,για κλινικες που παρανομα φερνουν αλλοδαπες απο ανατολικα κρατη για να εμπορευονται τα ωαρια τους???? Η ποσες φορες δεν ακουσαμε για γυναικες που κατα την εμβρυομεταφορα τους αντι να τους μεταφερουν τα εμβρυα τους τους ειχανε τοποθετησει απλες σταγονες νερου??!!!!! Και αυτες ειναι μονο οι τρανταχτες περιπτωσεις παρανομων ενεργειων!!!!
       Δυστυχως πολλες ομως ειναι και οι περιπτωσεις γιατρων που αθωωνονται .Αυτο συμβαινει γιατι ο τομεας εξωσωματικης ειναι μια απο τις μεγαλυτερες πηγες χρηματος , στο χωρος της ιατρικης , για την ελλαδα. Οι νομοι οσον αφορα την διαδικασια της εξωσωματικης γονιμοποιησης ειναι πολυ πιο ελαστικοι στη χωρα μας απο οτι σε αλλα κρατη , ετσι πολλοι ξενοι ερχονται στην Ελλαδα για να κανουν το ονειρο τους πραγματικοτητα . Αν ανατρεξετε στο διαδικτυο θα συμπερανετε πολυ ευκολα οτι η χωρα μας ειναι μια απο τις πρωτες χωρες στη δωρεα ωαριων!!! Επομενως η απλη λογικη μας λεει οτι δεν ειναι για το συμφερον κανενος να παψει αυτο το κυκλωμα να λειτουργει . Ενας ακομα λογος που γινονται τετοιες παρανομιες στο χωρο της εξωσωματικης γονιμοποιησης αλλα και γενικοτερα της υπογονιμοτητας ειναι οτι δυσκολα γινονται αντιληπτες. Πως ενας απλος ανθρωπος μπορει να ξερει αν ειναι καλης ποιοτητας τα εμβρυα που θα του μεταφερουν??? Απο μια φωτογραφια??? Και πως μπορει να ναι σιγουρος οτι αυτη η φωτογραφια απεικονιζει τα δικα του εμβρυα????
       Ολοι νομιζουμε οτι ολα αυτα στα οποια προαναφερθηκα ειναι πολυ μακρια απο μας και οτι δεν προκειται να μας αγγιξουν ποτε μιας και εχουμε εμπιστοσυνη στο θεραποντα γιατρο μας. Υφιστανται ομως η εννοια της τυφλης εμπιστοσυνης???? Απο προσωπικη εμπειρια η απαντηση μου δυστυχως ειναι οχι .Ειμαι μια απο τις γυναικες που την πατησαν ηρωικα. Υστερα απο 6 χρονια εμπιστοσυνης ,και οχι μονο, στο τοτε γιατρο μου καταλαβα οτι αυτος εκμεταλλευοταν την αναγκη μου και το ονειρο μου να γινω μαμα!!
       Κλεινοντας θα θελα να πω οτι πιστευω οτι δεν ειναι ολοι οι γιατροι ιδιοι και οτι δε βραζουν ολοι στο ιδιο καζανι. Ειμαι τυχερη που τον τελευταιο καιρο εχω γνωρισει καλους γιατρους αλλα και καλους ανθρωπους μαζι. Θα θελα λοιπον να σας επιστησω την προσοχη .Δεν εννοω να σταματησετε να εμπιστευεστε το γιατρο σας απλα να χετε τα ματια σας ανοικτα και οτιδηποτε δε σας αρεσει να παιρνετε καποια δευτερη γνωμη.
       Ειμαι μια γυναικα υπογονιμη και αγωνιζομαι ακομα οπως πολλοι απο σας ,και δε θα θελα επουδεμει να πεσετε θυμα καποιου επιτηδειου.Ας ενωθουμε ολοι και ολες λοιπον στον αγωνα αυτον που δινουμε και ας αποβαλλουμε ολα τα ταμπου και τις προκαταληψεις που μας στοιχειωνουν!!! Οσο ανοιγεστε τοσα περισσοτερα μαθαινετε και τοσες λιγοτερες οι πιθανοτητες να πεσετε θυμα καποιου τυχαρπαστου γιατρου.

    Aρθρο:Alkistis Tsipa

    ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΠΟΥ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΣΤΑ ...ΙΚΕΑ!!!

    Γνωριστήκανε 2 χρόνια πρίν μέσα στα ΙΚΕΑ και συγκεκριμένα στο εστιατόριο του Σουηδικού καταστήματος επίπλων,γνώστό σε όλο τον κόσμο.Ετσι οι νεόνυμφοι Julie ‘Bunny’ Rodgers και Willie ‘Bear’ Pittman αποφασίσανε να κάνουνε τον γάμο τους εκεί!Και μάλιστα κάνανε και την δεξίωση εκεί στο εστιατόριο του ΙΚΕΑ προσφέροντας το κλασικο πιάτο των Ικεα,δηλαδη τα σουηδικά κεφτεδάκια!Να ζήσουνε λοιπόν και φανταζόμαστε οτι μάλλον θα κάνουνε και την επίπλωση του σπιτιού τους απο εκεί......δείτε τις φωτο εδώ:Daily Mail

    ΔΥΝΑΜΗ ΓΥΝΑΙΚΑΣ,ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΗΣ...

    Αποφασισα να μοιραστω την ιστορια μου μαζι σας οχι γιατι ειναι τοσο τρομερη αλλα γιατι θελω να προσπααθησω να δωσω δυναμη σε γυνσικες με παρομοια προβληματα αλλα και σε ανθρωπους που αντιμετωπιζουν αλλου ειδους προβληματα μιας και δυστυχως ολοι εχουμε τη σημερον εποχη,Και ολοι τεινουμε να θεωρουμε το δικο μας πιο σημαντικο...Ειναι ομως????Μηπως θα πρεπε να κοιταξουμε καλυτερα και να δουμε οτι υπαρχουν ανθρωποι που αντιμετωπιζουν μη αναστρεψιμες καταστασεις και παραυτα ειναι πιο δυνατοι απο μας?Ετσι θα μαθουμε να εκτιμουμε ολα οσα εχουμε στη ζωη μας και να νιωθουμε τυχεροι!!!οσον αφορα αυτα που δεν εχουμε θα πρεπει να μαστε δυνατοι και να το πολεμαμε μεχρι να πετυχουμε τους στοχους μας!!!!

    Και μεις εδω με τον αντρα μου ακομα αγωνιζομαστε και παραμενουμε αισιοδοξοι!!!και με την επιμονη και τη βοηθεια του θεου θα βγουμε νικητες!!!

    Ολα ξεκινησαν πριν καποια χρονια,που υστερα απο χρονιες ενοχλησεις και πολλους γιατρους που κανεις δεν εβρισκε οποιουδηποτε ειδους προβλημα εισηχθη στο νοσοκομειο για να κανω μια λαπαροσκοπηση μπας και δουμε τι συμβαινει,ολα ηταν μια υποθεση ρουτινας ,θα εβγαινα αυθημερον...Παλι καλα που επιτελους καποιος γιατρος ειχε ακουσει τις διαμαρτυριες μου (ο τωρα γιατρος μου) και θελησε να δει τι δεν παει καλα!!!!Και λεω παλι καλα γιατι οταν πλεον ξυπνησα στο φορειο με ανυποφορους πονους και την ωρα να χει περασει επικινδυνα καταλαβα οτι κατι δεν πηγε καλα...Το πορισμα τελικα ηταν οτι επασχα απο χρονια σαλπιγγιτιδα η οποια ειχε γινει περιτονιτιδα ενα σταδιο πριν τη σηψαιμια...ολοι καταλαβαινετε τι σημαινει αυτο?αν δεν ειχε γινει αυτη η εισαγωγη ισως να μην ζουσα εγω τωρα.Η ιστορια ομως δεν τελειωνει εδω...υστερα απο ενα ανοικτο χειρουργειο και αφου δε γινοταν αλλιως αφαιρεθηκαν οι σαλπιγγες μου.

    οι επομενες μερες και μηνες ηταν δυσκολοι μιας και δεν περιμενα ποτε μια τετοια εξελιξη αλλα και γιατι μετα απο αυτο ,το ενα προβλημα διαδεχοταν το αλλο και εγω μπαινοβγαινα στα νοσοκομεια αλλα και εκανα θεραπειες ολη την ωρα!!Παρολα αυτα θεωρω τον εαυτο μου τυχερο οχι γιατι ειμαι μαζοχα αλλα γιατι μεσα απο ολο αυτο εγινα πιο δυνατη και γνωρισα εναν υπεροχο ανθρωπο που με στηριξε και με βοηθησε οσο κανενας αυτη τη δυσκολη περιοδο της ζωης μου,τον γιατρο μου.Καταφερα να αντιμετωπισω τους φοβους μου απεναντι στην υπογονιμοτητα και να μη ντρεπομαι γι αυτο ,ουτε και να λυπαμαι τον εαυτο μου!!!δυστυχως ακομα υπαρχουν ταμπου...η ιδια μου η μανα ελεγε σε μενα το κακομοιρο το παιδι μου!!!!ε λοιπον ειμαι τυχερη που γλιτωσα και την καταθλιψη αλλα και την αυτοκτονια!!!!Ειχα τη ζωη μου και γι αυτο ημουνα τυχερη!!!!!!η εξωσωματικη διαδικασια ηξερα οτι ηταν δυσκολη αλλα με τη βοηθεια του γιατρου μου θα τα καταφερνα!!!ημουνα σιγουρη!!!!!

    Υστερα απο δυο χρονια γνωρισα τον αντρα μου!!!Αμεσως αγαπηθηκαμε ,ερωτευτηκαμε και ταιριαξαμε!!!θελαμε τα ιδια πραγματα!!!Κ αι εγω ποτε δεν εκανα το λαθος να ντραπω και να του αποκρυψω πραγματα!!!Παρολο που πολλοι μου λεγαν να μην τα πω...τα ταμπου που σας ελεγα...ημουνα ειλικρινεστατη απο την πολλη αρχη της σχεσης μας!!!!!Μετα απο ενα χρονο παντρευτηκαμε...οχι εντελως αναιμακτα αλλα καναμε εναν ομορφο γαμο!!!

    Ετσι περυσι 4 χρονια μετα απο εκεινο το χειρουργειο ξεκινησαμε την διαδικασια να κανουμε παιδακι!!!!Το αγχος μπροστα σε μια διαδικασια αγνωστη προς εμας δικαιολογημενο πιστευω!!!αλλα ημασταν αισιοδοξοι!!! θεωρουσαμε τη διαδικασια κατι ευκολο!!Ειχαμε σχεδον σιγουρη την επιτυχια...γι αυτο και η αποτυχια ηταν το μεγαλυτερο σοκ για μας αλλα ειδικα για μενα!!!!!καναμε ενα αστραπιαιο ταξιδακι στο λονδινο στο ξαδερακι μου (παντα διπλα μου να με στηριζει!!!υπεροχος ανθρωπος!!ενα ακομα καλο αυτου του αγωνα ειναι οτι θεωρω τον εαυτο μου τυχερο που εχω τον αντρα μου και 4 -5 ανθρωπους που μαγαπανε και τους αγαπαω πολυ) και μεσα σε λιγες μερες καταφερα να συνελθω και να ξανακερδισω την αυτο πεποιθηση μου και την αισιοδοξια μου!!!!

    Δε θα μπω σε λεπτομερειες αλλα μετα απο αυτη ακολουθησαν αλλες 2 αποτυχημενες ivf αλλα και δυο αποτυχημενες fet!!!Kαι παω σε λιγο καιρο να κανω την 3 fet που πιστευω θα πετυχει!!!!Δε μενοιαζει να περιγραψω το χρονο που περασε που ηταν ο πιο δυσκολος της ζωηης μου.Αυτο που με νοιαζει ειναι να πω οτι παντα πρεπει να μην χανουμε την αισιοδοξια μας αλλα και τη δυναμη μας!!!!!Να συνεχισουμε να πιστευουμε οτι ο θεος θα μας χαρισει αυτο που θελουμε,ειτε αυτο ειναι ενα παιδι,ειτε κατι αλλο σημαντικο.Για να γινει αυτο ομως πρεπει να μαστε δυνατοι!!!!Και να προσπαθουμε να κραταμε απο ολο αυτο το ταξιδι που κανουμε για να πετυχουμε το στοχο μας μονο τα καλα!!!!και σιγουρα υπαρχουνε!!!!!Αν εχουμε την υγεια μας και τους ανθρωπους που αγαπαμε διπλα μας ολα θα πανε καλα!!!αρκει να το πιστεψουμε και να πολεμησουμε για να κανουμε τα ονειρα μας πραγματικοτητα!!!Εγω πιστευω οτι παντα πρεπει να βαζουμε και εμεις το χερακι μας και δεν μπορουμε να αφηνομαστε παντελως σε καποιον ακομα και αν αυτος ειναι ο καλυτερος γιατρος του κοσμου!!!!

    Θα θελα να ευχαριστησω εσας που μακουσατε!!!και βεβαια θελω να ευχαριστησω τον αντρα μου που ειναι βραχος ακομα και οταν δε με καταλαβαινει απολυτα!!Το γιατρο μου που ειναι παντα διπλα μου και με στηριζει και κανει μια δυσκολη διαδικασια να περναει πιο ευχαριστα!!!!τη φενια που αν και μπεμπουλα δεν εχει φυγει απο διπλα μου!!!το βαφτισιμιο μου που παντα μου φτιαχνει τη διαθεση με ενα του χαμογελο και μια αγκαλια του!!!!!και φυσικα και τη μανουλα του τη μαριανθη που ειναι παντα φιλη μου και διπλα μου σε ολο αυτο!!!!!Και τελος το πατερα μου που αν και δεν καταλαβαινει και πολλες φορες με εχει ριξει ψυχολογικα οσο κανενας...εχει βαλει το λιθαρακι του!!!!!Και ακομα πιο πολυ το Θεο που με βοηθαει να ειμαι δυνατη και να μην εγκαταλειπω!!!!!!σας ευχαριστω ολους!!!Μην ξεχνατε ποσο σημαντικο ειναι να μην ξεχναμε τους ανθρωπους που μας αγαπανε!!!!!
    ΑΡΘΡΟ:Alkistis Tsipa

    Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

    Η ΟΜΠΡΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ...

    Αυτήν η ομπρέλα φτιάχτηκε αποκλειστικά για να συστεγάζει τον έρωτα.Δυο δυο κατω απο την ομπρέλα και τοσο κοντά ,ωστε ο έρωτας να μην σβήνει απο τις κρύες σταγόνες της βροχής.Ειναι μια ομπρέλα διαφορετική απο τις άλλες και την συστήνουμε σε όλους τους ερωτευμένους.Δεν θέλω γκρίνιες....ας πρωτοτυπίσουμε και λιγο στην ζωή μας....

    H MΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

    Στη ραγδαία αύξηση των προβλημάτων που προκάλεσε η οικονομική κρίση αλλά και στη βοήθεια που βρίσκουν οι άνθρωποι στην Εκκλησία, αναφέρεται δημοσίευμα των Financial Times .Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στον εθελοντισμό που έχει αναπτυχθεί χάρη στην ιδιωτική πρωτοβουλία και, φυσικά, της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
    Στο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά στην πρωτοβουλία της ομάδας "Άρτος - Δράση" που πριν 15 χρόνια αποφάσισαν να βοηθήσουν μία ομάδα φτωχών Κούρδων μεταναστών που ζούσαν στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας προσφέροντας τους θρεπτικό, σπιτικό φαγητό και ψωμί το οποίο χορηγούσαν διάφορα αρτοποιεία της Αθήνας.
    Αυτή η μικρή ομάδα εθελοντών μεγάλωσε και έχει αναλάβει τη φροντίδα ένος πολύ μεγαλύτερου αριθμού ανθρώπων. Προσφέρει τρόφιμα σε φτωχές οικογένειες και σερβίρει καθημερινά γεύματα σε χιλιάδες κατοίκους της ελληνικής πρωτεύουσας" αναφέρει το ρεπορτάζ.
    Το δημοσίευμα των FT τονίζει ότι "τα επίπεδα της φτώχειας έχουν αυξηθεί απότομα και η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει επιδεινωθεί, αφήνοντας το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας της χώρας να αγωνίζεται για να αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα".
    Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες έχει αναπτυχθεί ένα κύμα εθελοντισμού για τους άνεργους και όσους αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, σημειώνει το ρεπορτάζ.
    «Για πολλούς Έλληνες που αναζητούν τακτικά επισιτιστική βοήθεια, η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει μετατραπεί σε πυλώνα στήριξης, με συσσίτια στις ενορίες τα οποία λειτουργούν στην Αθήνα και σερβίρουν γεύματα το μεσημέρι καθ 'όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Έχω την αίσθηση της ασφάλειας γνωρίζοντας ότι το φαγητό θα είναι εκεί», λέει η Σταματία Παπάζογλου, συνταξιούχος εργαζόμενη στο δημόσιο τομέα».
    «Ο Πατέρας Νικόλαος στην εκκλησία του Αγίου Φανουρίου στη Δραπετσώνα, ενός εργατικού προάστιου της Αθήνας, έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο προμηθευτών ενώ επειδή παλιότερα ήταν μάγειρας ετοιμάζει ο ίδιος το εβδομαδιαίο μενού των συσσιτίων» καταλήγει το δημοσίευμα.
    πηγη:Praktoreio Ekklisiastikon Eidiseon
    *ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ:Η εκκλησία μας πάντοτε θα είναι το ασφαλές λιμάνι στο οποιο θα καταφεύγει ο πονεμένος άνθρωπος.Η εκκλησία μας έχει αξιόλογους Ιερείς οι οποιοι πραγμάτικά προσφέρουνε μεγάλο έργο με αγάπη και αφοσίωση στις διψασμένες ψυχές.Η Ορθοδοξία είναι το διαμάντι της Πατρίδας μας!

    Η ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΚΟΛΕΤΣΑ ΣΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΤΗΣ ΕΔΑΦΗ

    Η εμφάνιση της τραγουδίστριας Χριστίνας Κολέτσα στην Βέροια και συγκεκριμένα στο νυχτερινό κέντρο Μορφές live ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, ήταν φανταστική!
    Τραγούδησε εμπρός στα μάτια του πατέρα της κυρίου Γιώργου Κολέτσα μετά από πολύ καιρό και η συγκίνηση του ήταν τόσο μεγάλη που έβλεπε την κόρη του στα πάτρια της εδάφη. Ειδικά όταν βγήκε η Χριστίνα στην πίστα είπε: « ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ, ΤΙ ΩΡΑΙΟ ΚΟΣΜΟ ΒΛΕΠΩ ΕΔΩ… ΕΙΝΑΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΜΟΥ ΕΔΩ ΚΑΠΟΥ; … », εκείνη την στιγμή όποιος κοιτούσε τον πατέρα της από κοντά θα έβλεπε την μεγάλη του συγκίνηση.
    Η παρουσία της Χριστίνας ήταν φανταστική και η ίδια δεν έκρυψε την ευχαρίστηση της που τραγούδησε για πρώτη φορά στον τόπο που μεγάλωσε. Από ότι μάθαμε από γείτονες πριν ένα μήνα επισκέφτηκε το πατρικό της όπου έμεινε για μια βραδιά και έζησε πολύ προσωπικές στιγμές με τον αγαπημένο της πατέρα…

    Παρακάτω βλέπουμε ένα φρέσκο βίντεο από την εμφάνιση της το Μεγάλο Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα στην Βέροια… παρακολουθήστε το εδω …Morfes Live Πάσχα με Χριστίνα Κολέτσα


    Άρθρο: Βασίλης μπαρλάκας

    Βασίλης Μπαρλάκας

    Τρίτη 17 Απριλίου 2012

    Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ PULITZER...

    Το βραβείο PULITZER αυτήν την χρονιά το κέρδισε μια φωτογραφία η οποια αποτυπώνει τον πόλεμο,τον τρόμο και το αίμα.Η φωτογραφία αυτήν τραβήχτηκε τον Δεκέμβριο του 2011 στην Κabul απο τον αφγανό φωτογράφο Massoud Hossaini.Toν θάνατο σκόρπισε ένας ''καμικάζι'' οταν αυτοπυρπολήθηκε σκοτώνωντας άλλους 70 ανθρώπους ,ανάμεσα τους και παιδιά,κατα την διάρκεια μιας θρησκευτικής τελετής. Ο φωτογράφος θέλει να δείξει την απίστευτα δύσκολη κατάσταση που βιώνουνε στην χώρα του και τον τρόμο με τον οποιο ζούνε οι πολίτες εκεί.Στην φώτο του φαίνεται ένα μικρό κοριτσάκι το οποιο σοκαρισμένο απο το μακελειό γύρω της,ουρλιάζει.Ο θάνατος σκορπισμένος παντού...

    ΟΡΙΣΤΕ Η ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΑΝΕΞΟΔΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΚΛΕΨΟΥΝΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ..

    ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΕΝΑΣ ''ΕΞΥΠΝΟΣ'' ΟΔΗΓΟΣ....ΦΟΒΕΡΗ ΠΑΤΕΝΤΑ!!!

    ENA AΣΑΝΣΕΡ ΓΕΜΑΤΟ...ΜΠΙΣΚΟΤΑ!!!

      Η ιδέα δόθηκε απο την ταινία ''Ο τσάρλυ και το εργοστάσιο της σοκολάτας'' και το ασανσέρ γέμισε... με μπισκότα.Για την ακρίβεια χρησιμοποιήθηκαν 1.300 μπισκότα τα οποια τοποθετήθηκανε στους τοίχους του ασανσερ απο ειδικούς τεχνικούς αλλά και καλλιτέχνες.Το συγκεκριμένο ασανσέρ βρίσκεται στο κέντρο του λονδίνου σε μια εταιρία η οποια λέγεται Great Portland Street.Η πρωτότυπη αυτή ιδέα είχε σαν στόχο την ''διασκέδαση'' των υπαλλήλων της εταιρίας,οι οποιοι στρεσσάροντε πολύ στην δουλειά.Ωστόσο έχουνε δημιουργηθεί αρκετά ερωτηματικά για το πόσο τελικά είναι ανθυγιεινό κάτι τέτοιο,καθώς πολλοί είναι εκείνοι που εκφράζουνε τον προβληματισμό τους τονίζοντας οτι στον χώρο εκείνο ενδέχεται να υπάρξουνε αρκετά μικρόβια....