Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

O Iστορικός τέχνης ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΠΕΤΜΕΖΑΣ στο διεθνές δρώμενο τέχνης ‘’Taste of LONDON’’ στο Λονδίνο.

 Στα πλαίσια της μεγαλειώδους και σπονδυλωτής έκθεσης που διεξάγεται 20-25 Ιουνίου 2012,στο Regents Park, στο Λονδίνο, και με αφορμή τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων εκεί, ο Ελληνικός Πολιτισμός «ντύνει» όλους τους χώρους της έκθεσης και το VIP Lounge ,με έργα περισσότερων από 50 σύγχρονων διακεκριμένων εικαστικών δημιουργών, που συμμετέχουν προβάλλοντας τη Σύγχρονη Ελληνική Τέχνη, εκτός των συνόρων. Στόχος της δραστηριότητας είναι να δείξει στους Ευρωπαίους ότι, και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, η Ελλάδα συνεχίζει να παράγει Πολιτισμό με αξιώσεις και ταυτόχρονα να αποδείξει ότι η Σύγχρονη Εικαστική Δημιουργία μπορεί να αποτελέσει εξαγώγιμο προϊόν για την Ελλάδα.
Το συντονισμό της σημαντικής αυτής κίνησης, έχει αναλάβει η Gallery’’ Art Kolonaki’’ σε συνεργασία με την Art Way.
  Όπως αναφέρει ο διαπρεπής Ιστορικός Τέχνης Δρ. Λεόντιος Πετμεζάς που συμβάλει θεωρητικά στη διοργάνωση και εκθέτει το βραβευμένο σε διεθνές επίπεδο εργο του ‘’Τhe twins’’: «Πρόκειται για το σημαντικότερο δρώμενο τέχνης και πολιτισμού που διεξάγεται τα τελευταία χρόνια. Βασίζεται στη πολυδιάστατη συνύπαρξη των μορφών απόδοσης της εικαστικής δημιουργίας. Με διάκριση και εικαστική συνείδηση, με απόλυτη έμπνευση, μας καλεί στη πλέον εντυπωσιακή παρουσίαση, σε ένα πρωτότυπο και συναρπαστικό art event με προδιαγραφές happening και performance.
Με μια μυσταγωγική χάρη που θέτει την αναφορά της εξομολόγησης κάθε καλλιτέχνη στη μελέτη για τη νοσταλγία της επανατένισης.
  Με επιλογή, το concept και το project παρουσιάζει τεχνοτροπίες ανάλογα και αναντίρρητα με τις πρωτογενείς και αποκαλυπτικές παρεμβάσεις που σταδιακά και βαθμιαία, με ταχύτητα και ακρίβεια επισημαίνουν την εξασκημένη σκέψη, τονίζοντας πρώτιστα τους ρυθμούς διαφοροποίησης και το μεγαλείο της οντότητας. Το περιεχόμενο και ο τρόπος διεξαγωγής των δεδομένων στο Φεστιβάλ αποτελούν διαφορετικές παραμέτρους αλλά και ενιαίες κατηγοριοποιήσεις που αναμειγνύουν και κωδικοποιούν σχηματισμένες ιδέες με αμεσότητα, αποτύπωση και έντεχνη παρατήρηση.
Αποκαλύπτοντας τη μύχια υλη μιας εντυπωσιακής φαντασμαγορίας που καταλήγει σε μια ερεθιστική ατμόσφαιρα. Η εκφραστικότητα της σύλληψης κινητοποιεί έντονα την αισθητηριακή νόηση του θεατή σηματοδοτώντας ισοδύναμα τις εντυπώσεις του.
Διαθέτοντας οι δημιουργοί οξύτατη παρατηρητικότητα συνδυασμένη με ενσυνείδητη ευαισθησία, ενοποιούν ψυχικές όψεις, με στάσεις εμπλουτισμένες από θέαση και θέση. Αξιοποιούν την τομή της γραφής τους, ενδυναμώνοντας διαγώνιες διαδρομές .
Οι προοπτικές τους συχνά πολλαπλασιάζονται και μεταβιβάζονται σε λήψεις που έχουν πρόσβαση στην ιχνηλασία της εμβάθυνσης και στη πραγμάτωση της ευκρίνειας, ρυθμίζοντας τις αντανακλάσεις με την αλήθεια της αμεσότητας και την αναγνώριση της απτότητας.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ:

ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ - ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ ΡΙΤΣΑ - AΡΓΥΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΑ - ΒΑΛΑΒΑΝΗΣ ΓΙΩΡΓOΣ-ΒΑΛΑΡΗ ΣΑΟΥΝΑΤΣΟΥ ΑΡΓΥΡΩ - ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ- BAΣΙΛΕΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ - ΒΙΝΤΖΙΛΑΙΟΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ-ΒΛΑΧΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΓΟΥΛΑΚΟΥ ΜΑΡΙΛΥ - ΔΙΑΚΟΒΑΣΙΛΗ ΝΙΝΑ-EΥΘΥΜΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ-ΖΗΣΙΜΟΥ ΣΙΣΣΥ-ΗΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ - ΚΑΖΑΚΟΥ GERDA - ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΑΘΗΝΑ - ΚΑΜΠΡΗ ΕΙΡΗΝΗ-ΚΑΡΑΝΤΑΝΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ - KAΣΤΕΛΛΗ ΧΑΡΙΣ - ΚΙΟΥΓΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ – ΚΟΡΙΝΝΑ – ΚΡΥΣΤΑΛΛΗ ΕΛΕΝΑ-ΚΩΣΤΑΙΝΑ ΚΙΚΗ-ΛΕΠΕΝΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΛΙΑΠΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - ΛΙΤΕΡΙΝΑ ΤΑΝΙΑ - ΜΑΝΔΕΛΟΥ ΤΣΑΜΠΟΚΑ ΤΙΝΑ-ΝΑΣΙΟΠΟΥΛΟΥ ΝΤΙΑΝΑ -MITZIΦΙΡΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ - ΜΟΤΣΗ ΚΛΕΟΝΙΚΗ - ΜΠΑΙΡΛΗ ΓΙΟΥΛΗ-ΜΠΟΥΤΣΙΚΑΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ - ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΗΛΙΑΣ -ΝΟΕΑ ΗΛΙΑΝΑ- ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΟΦΙΑ – ΠΕΤΜΕΖΑΣ ΛΕΟΝΤΙΟΣ-ΠΕΤΡΟΒΑ ΣΤΕΛΛΑ –ΠΛΑΔΕΛΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΟΛΥΜΕΝΑΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ-ΡΕΝΤΖΗΣ ΝΩΝΤΑΣ- ΡΟΥΜΠΑΝΗ ΝΙΚΗ-ΡΟΥΠΑΚΑ ΛΙΑΝΑ - ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΟΥ ΜΑΝΙΑ – ΣΕΜΠΕΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ-ΣΥΚΑΛΑ ΔΩΡΑ-ΣΚΟΥΡΤΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ- ΣΑΡΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ ΟΛΓΑ-ΤΣΙΜΠΟΥΡΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ-ΤΣΙΜΠΟΥΡΛΑΣ ΧΡΙΣΤΟΣ-ΦΑΡΑΤΖΗ ΓΙΟΥΛΗ -ΦΩΚΙΑΝΟΥ ΕΛΕΝΗ - ΧΑΛΚΙΑ ΜΑΡΙΑ - ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ ΚΩΣΤΗΣ.

Την προώθηση των ελληνικών προϊόντων και της Ελλάδας ως τουριστικό γαστρονομικό προορισμό στην έκθεση “Taste of London” έχει αναλάβει υπό τον τίτλο”Taste like GREECE”,ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ), από κοινού με τις εταιρείες SOPEXA και Media Co, με την υποστήριξη του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου, σε συνεργασία με τον πολιτιστικό Οργανισμό « Δρόμοι της Ελιάς» και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.
Στο συγκεκριμένο φεστιβάλ αναμένεται πλήθος ντόπιων και ξένων επισκεπτών, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προγραμματίζεται αριθμός παράλληλων ενεργειών, για την ενίσχυση του μηνύματος προώθησης της χώρας μας.

Στη φωτογραφία o πίνακας του Λεόντιου Πετμεζά ‘’The twins’’.



















Αρθρο Βασίλης Μπαρλάκας





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.