Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΩΡΑΙΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

 Το  φωτογραφικό στιγμιότυπο που βλέπετε αποτελεί ένα ανεκτίμητο δώρο του σπουδαίου παλαιμάχου τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ τον Βασίλειο Σαμαρά τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά.

Μας ταξιδεύει στο 1948 στο γήπεδο του Παναθηναϊκού όπου διεξήχθη ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ της μικτής Αθηνών και της μικτής Θεσσαλονίκης. Την εποχή εκείνη υπήρχαν 2 διαφορετικά πρωταθλήματα  μεταξύ των ομάδων της Θεσσαλονίκης και μεταξύ των ομάδων της Αθήνας . Μια φορά τον χρόνο διεξάγονταν ο αγώνας μεταξύ των επίλεκτων των δύο πρωταθλημάτων.

Στην φωτογραφία διακρίνονται μεγάλες δόξες της εποχής όπως ο Ρωσσίδης (Ολυμπιακός), Νικόπουλος ( Παναθηναϊκός ) , Τζανετής ( ΑΕΚ ) , Ξένος (ΑΕΚ) , Χρυσοχόου (Απόλλων Αθηνών) ,Φυλακτός (Παναθηναϊκός), Στράτος (Απόλλων Αθηνών), Μαρόπουλος (ΑΕΚ) , Σαμαράς (ΠΑΟΚ) και άλλοι.

Όπως βλέπουμε όλοι οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων και οι παράγοντες ποζάρουν μαζί αγκαλιασμένοι πριν τον αγώνα χωρίς ίχνος φανατισμού διότι για αυτούς το ποδόσφαιρο ήταν μια μεγάλη γιορτή . Αυτό το στιγμιότυπο θα πρέπει να αποτελέσει  παράδειγμα προς μίμηση για τους υπεύθυνους της κατάστασης  που επικρατεί στο  σημερινό Ελληνικό ποδόσφαιρο!!

ΚΑΡΔΙΑ city news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.