Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

O AΓΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ

   Το 2012 η υπογονιμοτητα μαστιζει την Ελλαδα και οχι μονο.Ζουμε σε μια εποχη που το αγχος ειναι κυριαρχο στις ζωες μας.Ανδρες αλλα και γυναικες πλεον αγωνιζονται με σθενος να ανεβουν τις σκαλες της ιεραρχιας βαζοντας σε αναμονη τη δημιουργια μιας οικογενειας και το ονειρο τους να τεκνοποιησουν.Οταν πλεον νιωσουν ετοιμοι να κανουν το επομενο βημα στη ζωη τους τοτε ερχονται αντιμετωποι με το προβλημα της υπογονιμοτητας . Η αναγκη των ανθρωπων για ενα παιδι τους καθιστα ευαλωττους και τους κανει να κατεφευγουν στην εξωσωματικη γονιμοποιηση , μια διαδικασια διολου οικονομικη αλλα και πολυ ψυχοφθορα.
   Πανω σε αυτην την αναγκη βρισκουν πατημα καποιοι γιατροι που δε δισταζουν να θυσιασουν τα ανθρωπινα ονειρα στο βωμο του χρηματος. Δεν ειναι λιγες οι περιπτωσεις που εχουμε ακουσει κατα καιρους για γιατρους που καθισαν στα εδρανα της δικαιοσυνης κατηγορουμενοι για τις παρανομες ενεργειες τους . Ποσες φορες δεν εχουμε μαθει για παρανομο εμποριο ωαριων ,για κλινικες που παρανομα φερνουν αλλοδαπες απο ανατολικα κρατη για να εμπορευονται τα ωαρια τους???? Η ποσες φορες δεν ακουσαμε για γυναικες που κατα την εμβρυομεταφορα τους αντι να τους μεταφερουν τα εμβρυα τους τους ειχανε τοποθετησει απλες σταγονες νερου??!!!!! Και αυτες ειναι μονο οι τρανταχτες περιπτωσεις παρανομων ενεργειων!!!!
   Δυστυχως πολλες ομως ειναι και οι περιπτωσεις γιατρων που αθωωνονται .Αυτο συμβαινει γιατι ο τομεας εξωσωματικης ειναι μια απο τις μεγαλυτερες πηγες χρηματος , στο χωρος της ιατρικης , για την ελλαδα. Οι νομοι οσον αφορα την διαδικασια της εξωσωματικης γονιμοποιησης ειναι πολυ πιο ελαστικοι στη χωρα μας απο οτι σε αλλα κρατη , ετσι πολλοι ξενοι ερχονται στην Ελλαδα για να κανουν το ονειρο τους πραγματικοτητα . Αν ανατρεξετε στο διαδικτυο θα συμπερανετε πολυ ευκολα οτι η χωρα μας ειναι μια απο τις πρωτες χωρες στη δωρεα ωαριων!!! Επομενως η απλη λογικη μας λεει οτι δεν ειναι για το συμφερον κανενος να παψει αυτο το κυκλωμα να λειτουργει . Ενας ακομα λογος που γινονται τετοιες παρανομιες στο χωρο της εξωσωματικης γονιμοποιησης αλλα και γενικοτερα της υπογονιμοτητας ειναι οτι δυσκολα γινονται αντιληπτες. Πως ενας απλος ανθρωπος μπορει να ξερει αν ειναι καλης ποιοτητας τα εμβρυα που θα του μεταφερουν??? Απο μια φωτογραφια??? Και πως μπορει να ναι σιγουρος οτι αυτη η φωτογραφια απεικονιζει τα δικα του εμβρυα????
   Ολοι νομιζουμε οτι ολα αυτα στα οποια προαναφερθηκα ειναι πολυ μακρια απο μας και οτι δεν προκειται να μας αγγιξουν ποτε μιας και εχουμε εμπιστοσυνη στο θεραποντα γιατρο μας. Υφιστανται ομως η εννοια της τυφλης εμπιστοσυνης???? Απο προσωπικη εμπειρια η απαντηση μου δυστυχως ειναι οχι .Ειμαι μια απο τις γυναικες που την πατησαν ηρωικα. Υστερα απο 6 χρονια εμπιστοσυνης ,και οχι μονο, στο τοτε γιατρο μου καταλαβα οτι αυτος εκμεταλλευοταν την αναγκη μου και το ονειρο μου να γινω μαμα!!
   Κλεινοντας θα θελα να πω οτι πιστευω οτι δεν ειναι ολοι οι γιατροι ιδιοι και οτι δε βραζουν ολοι στο ιδιο καζανι. Ειμαι τυχερη που τον τελευταιο καιρο εχω γνωρισει καλους γιατρους αλλα και καλους ανθρωπους μαζι. Θα θελα λοιπον να σας επιστησω την προσοχη .Δεν εννοω να σταματησετε να εμπιστευεστε το γιατρο σας απλα να χετε τα ματια σας ανοικτα και οτιδηποτε δε σας αρεσει να παιρνετε καποια δευτερη γνωμη.
   Ειμαι μια γυναικα υπογονιμη και αγωνιζομαι ακομα οπως πολλοι απο σας ,και δε θα θελα επουδεμει να πεσετε θυμα καποιου επιτηδειου.Ας ενωθουμε ολοι και ολες λοιπον στον αγωνα αυτον που δινουμε και ας αποβαλλουμε ολα τα ταμπου και τις προκαταληψεις που μας στοιχειωνουν!!! Οσο ανοιγεστε τοσα περισσοτερα μαθαινετε και τοσες λιγοτερες οι πιθανοτητες να πεσετε θυμα καποιου τυχαρπαστου γιατρου.

Aρθρο:Alkistis Tsipa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.