Τρίτη 10 Απριλίου 2012

NΗΣΤΙΣΙΜΗ ITAΛΙΚΗ ''foccacia Barese''

Κατευθείαν απο Ιταλία σας έχουμε μια συνταγή εύκολη και νηστίσιμη.Είναι η λεγόμενη foccacia barese (φοκάτσια απο το Μπάρι) ,ένας είδους αλμυρό κέικ σαν την πίτσα αλλά διαφορετικό.Θα χρειαστούνε
  1. 300 γραμμ. πατάτες βραστές
  2. 1 κιλο αλεύρι τύπου 00
  3. μια πρέσα ζάχαρι
  4. 1 κουτ.γλυκου αλάτι
  5. 1 κυβος μαγιάς
  6. ντοματες
  7. ρίγανη και ελαιόλαδο
Βράζουμε τις πατάτες και τις πολτοποιούμε.Στην συνέχεια βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπώλ και ρίχνουμε τις πατάτες,την ζάχαρι και το αλάτι.Σε ένα ποτήρι με ζεστό νερό λιώνουμε την μαγιά και την ρίχνουμε στο μπώλ ανακατεύοντας ωστε να δημιουργηθεί ένα ζυμάρι.Μετά πλάθουμε σαν πίτσα βάζοντάς την σε ένα ταψί (26εκ) λαδωμένο και γεμίζουμε απο επάνω με τις ντομάτες,την ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο.Το αφήνουμε για λίγη ώρα να φουσκώσει.......Επειτα το βάζουμε στον φούρνο στους 180οC και ψήνουμε για 30 λεπτα!
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.