Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

«EMIGRE» ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !!!

  Οι Emigre δημιουργήθηκαν το Φεβρουάριο του 1998 με μοναδική φιλοδοξία να αφήσουν το δικό τους στίγμα στην ελληνική ποπ - ροκ σκηνή,
`Émigré` σημαίνει μετανάστης. Με τον φρέσκο ήχο τους, τις ξεχωριστές ενορχηστρώσεις και την συνθετική καθοδήγηση του δημιουργού και κιθαρίστα Γιάννη “emigre” Χανιωτάκη, το συγκρότημα λάνσαρε μία νέα πρόταση στο χώρο της Ελληνικής δισκογραφίας.
  Τον Ιούλιο του 2002 φτάνει η στιγμή για το πρώτο τους Cd Single! Οι `ΕΠΟΧΕΣ` κυκλοφορούν από την (Plus Rec/Universal) και σε μικρό χρονικό διάστημα το τραγούδι κερδίζει την αγάπη του κόσμου και σημειώνει επιτυχία ενώ το
Video Clip του κομματιού αγαπήθηκε και παίχτηκε ιδιαίτερα.
Τον Ιανουάριο του 2004 με την βοήθεια του πρωτοποριακού παραγωγού Χάρη Πρώιου (Universal Trilogy) κυκλοφορεί το ντεμπούτο album τους `ΣΗΜΕΡΑ`(Plus Rec/Universal) με συνεργασίες όπως της Σοφίας Βόσσου,Μαρίνας Σκιαδαρέση και του γνωστού ηθοποιού σε track έκπληξη Κώστα
Σαντά σε συνθέσεις και ύφος που σχολιάστηκε εντόνως θετικά κερδίζοντας ευμενή σχόλια από τον τύπο (στα 30 καλύτερα album της χρονιάς – Ποπ και Ροκ / Ιαν.2005).
  Το 2007 κυκλοφορεί το 2ο album τους με τον τίτλο `ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ`
(Plus Rec/Universal) με την βοήθεια του Χάρη Πρώιου ξανά στην παραγωγή και με συνεργασίες όπως του Σ. Κραουνάκη, Λ. Μαχαιρίτσα, Ηρώ & Κ. Λειβαδά κάνουν την έκπληξη της χρονιάς. Η διασκευή τους στα `Κόκκινα Γυαλιά` γίνεται τραγούδι τίτλων στο ομότιτλο σήριαλ του Alpha `ΠΗΡΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΓΥΑΛΙΑ` (2007-2008) και τους δίνεται η ευκαιρία να συμμετάσχουν ως guest στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς ενώ παράλληλα τους παρέχει την δυνατότητα να συμμετέχουν στους 2 δίσκους του Σταμάτη Κραουνάκη α) «ΠΟΣΟ Σ΄ ΑΓΑΠΩ» (με τα `ΚόκκιναΓυαλιά`) κερδίζοντας τον Μάρτιο του 2008 τον 1ο Χρυσό δίσκο της καριέρας τους με την απονομή να λαμβάνει χώρα στα τηλεοπτικά πλατό του`ΑΛ ΤΣΑΝΤΙΡΙ NEWS` (Alpha) από τα χέρια του Σ. Κραουνάκη και Λ. Λαζόπουλου β) Στο Live Cd «ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΕΡΩΤΑ» που εμπεριέχεται η διασκευή τους στο γνωστό τραγούδι «ΠΟΣΟ Σ΄ ΑΓΑΠΩ» ( Μαρία η Άσχημη), ενώ το τραγούδι των Emigre `ΓΙΝΕ ΟΛΑ ΕΣΥ` με την συμμετοχή της Ηρούς εμπεριέχεται και στον δίσκο της ίδιας την επόμενη χρονιά με τον γενικό τίτλο `ΑΛΛΑΖΩ`.
  Τον Δεκέμβριο του 2007 κυκλοφορεί το Cd Single «ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ» (Plus
Rec/Universal), όπου η μουσική του ομώνυμου τραγουδιού «ντύνει» τη
διαφημιστική καμπάνια της νεανικής εταιρείας ρούχων MORITZ για το
Φθινόπωρο-Χειμώνα 2007-2008.
  Ο Μάιος του 2008 αποτελεί για τους Emigre σημαντική στιγμή στην
καριέρα τους, απολαμβάνουν τον 2ο Χρυσό τους δίσκο για τις πωλήσεις
του Single «ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ», ενώ Παράλληλα ξεκινούν την μεγάλη τους περιοδεία
που τους κρατά στον δρόμο 2 χρόνια με συναυλίες σε Ελλάδα και Κύπρο.
Τον Ιούνιο του 2008 παίζουν στον Λυκαβηττό στο πλευρό του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα σε μια συναυλία προς τιμή του, ενώ παράλληλα ξεκινούν τις σταθερές τους εμφανίσεις στο Aκρωτήρι Boutique.Τον Σεπτέμβριο του 2008 επανακυκλοφορεί το `ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ` (Second Edition)-(Plus Rec/Universal) με την προσθήκη της μεγάλης ξένης ραδιοφωνικής επιτυχίας `FAIRYTALE GONE BAD` στα ελληνικά με τον τίτλο`ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΗΤΑΝΕ ΚΑΚΟ.
  Τον Οκτώβριο του 2008 συμμετέχουν στο MAD SECRET CONCERT του Γιώργου Μαζωνάκη με δυο ιδιαίτερες διασκευές στα τραγούδια «ΕΝΑ ΚΕΝΟ» και «ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ» και το Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς ξεκινούν εμφανίσεις στο πλευρό του Αντώνη Ρέμου.
Μετά από έναν μαραθώνιο τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εμφανίσεων, τον
Φεβρουάριο του 2009 κυκλοφόρησε το ΠΕΦΤΩ / FALLIN , ως προάγγελος του
3ου Album των Emigre `LIVE …ΣΤΙΓΜΕΣ` (Plus Rec/Universal). Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα της ανοδικής πορείας των Emigre έρχεται ο 3ος κατά σειρά Χρυσός δίσκος για τις πωλήσεις του `LIVE… ΣΤΙΓΜΕΣ` (Plus Rec/Universal).
   Τον Μάρτιο του 2010 βρίσκει τους Εmigré να είναι υποψήφιοι για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision με το τραγούδι «TOUCH ME DEEP INSIDE».
Τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς κυκλοφορεί το 4ο ολοκληρωμένο album τους με τον τίτλο «ΚΥΚΛΟΣ» (Plus Rec/Universal). Προπομπός του δίσκου είναι το τραγούδι «ΓΥΡΝΩ ΤΗΝ ΡΟΔΑ ΜΟΥ», ντουέτο με τον Stavento και με ένα αρκετά πρωτότυπο Video Clip.
   Το 2011 οι Εmigré κυκλοφορούν σε συνεργασία με τον Φίλιππο Νάκα για πρώτη φορά ένα ανθολόγιο με παρτιτούρες από αγαπημένα τραγούδια της 12χρονης καριέρας τους σε μια ιδιαίτερη έκδοση. Τον Μάιο του ίδιου έτους συνεργάζονται για πρώτη φορά με τον ηθοποιό ΘΟΔΩΡΗ ΑΘΕΡΙΔΗ σε μια συνεργασία Έκπληξη στο τραγούδι `ΜΑΖΙ` κερδίζοντας μια θέση στην Καρδιά των Charts των ραδιοφώνων ενώ στις 4 Ιουλίου παίζουν στο μεγαλύτερο event της χρονιάς και της καριέρας τους στο Καλλιμάρμαρο (Παναθηναϊκό Στάδιο) στην Τελετή Λήξης των Special Olympics μπροστά σε 55.000 θεατές και σε Παγκόσμια Μετάδοση.Το καλοκαίρι τους βρίσκει σε περιοδεία και εξώφυλλο με το περιοδικό BISCOTTO όπου σε συνεργασία με την ΜΕΒΓΑΛ και το ΤΟΡΙΝΟ παίζουν στα μεγαλύτερα Beach Bars μπροστά σε χιλιάδες κόσμου κάθε φορά.Μετά από πολλές επιτυχιμένες συναυλίες συνεργάζοντε με επιτυχία με τον Λάκη Παπαδόπουλο στο Shark (2012).

« Οι EMIGRE αυτό τον καιρό βρίσκονται στο studio και το τραγούδι `ΦΙΛΙΚΑ` είναι ο προπομπός της νέας φιλόδοξής 5ης δουλειάς τους ».

Οι EMIGRE αποτελούνται από 6 άτομα και η παρέα των emigre:
Γιάννης “emigre” Χανιωτάκη (Σύνθεση, Ηλεκτρική Κιθάρα)
Αναστασία Μουτοπούλου (Τραγούδι)
Αντώνης Μαυρουδής (Τύμπανα)
Μάνος Μπουζάκης (Ηλεκτρική Κιθάρα)
Γιώργος Θεοδωρόπουλος (Πλήκτρα)
Ηλίας Στραχίνης (Μπάσσο, Φωνητικά)
---------------------------------------------------------------------------
 *Τα λόγια είναι περιττά όλοι γνωρίζουν την αξία των emigre… παράλληλα θα ήθελα να τονίσω ότι αισθάνομαι τυχερός που γνωρίζω από κοντά τους emigre και τον παραγωγό τους Χάρη Πρώιο. Συνεργάστηκα μια φορά μαζί τους σε μια συναυλία στην παραλία Κατερίνης η οποία είχε επιτυχία με το συγκρότημα να δίνει ρεσιτάλ !!!
Παρακολουθήστε το νέο τραγούδι των EMIGRE σε μουσική του Γιάννη Χανιωτάκη σε στίχους του Ποσειδώνα Γιαννόπουλου και τίτλο : « ΦΙΛΙΚΑ » !!!

*Άρθρο: Βασίλης Μπαρλάκας
Βασίλης Μπαρλάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.