Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ… ΜΙΑ ΑΓΑΠΗΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ !!!

  Μιλτιάδης Πασχαλίδης γεννήθηκε στην Καλαμάτα και μεγάλωσε στην Αθήνα. Από μικρός ήθελε να μάθει φλογέρα. Η μητέρα του θεώρησε ότι αυτό είναι ένα παιδικό καπρίτσιο και τον έστειλε να μάθει κιθάρα. Τελικά η μητέρα του είχε δίκιο. Ποτέ δεν έμαθε φλογέρα... Κιθάρα διδάχθηκε στο Ελληνικό ωδείο, στη τάξη του Χαράλαμπου Εκμετζόγλου, από τον Παναγιώτη Ιωάννου. Το 1986 Πηγαίνει να σπουδάσει μαθηματικός στο Ηράκλειο Κρήτης. Παίρνει το πτυχίο από τύχη και πείσμα το 1992. Το 1993 αποφασίζει να παρακολουθήσει μεταπτυχιακό κύκλο μαθημάτων φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Ρεθύμνου. Ο κύκλος κλείνει το 1995.
 Πρώτη του δισκογραφική παρουσία οι " Χαΐνηδες ". Δισκογραφούν μαζί τον πρώτο ομώνυμο δίσκο (1991) μουσικού εργαστηρίου "Νεάρχου ραπλους " καθώς και στον ομώνυμο δίσκο.
Το 1995 ηχογραφεί τον πρώτο προσωπικό του δίσκο, το "παραμύθι με λυπημένο τέλος" σε παραγωγή Μάνου Ξυδούς. Στίχοι και μουσική υπογράφονται έπο τον ίδιο και τρία τραγούδια από τον Θοδωρή Παυλάκο. Συμμετέχουν σε δύο τραγούδια οι Πυξ - Λαξ. Aκολουθεί ένα διάστημα συνεργασιών.
 Συμμετέχει σε συναυλίες του Γιάννη Μαρκόπουλου , τραγουδάει στο "Χάραμα" με την Δήμητρα Γαλάνη, συνεργάζεται δισκογραφικά με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα , τον Βαγγέλη Γερμανό , την Καλλιόπη Βέττα , τον Θανάση Γκαϊφύλλια , την Ελένη Τσαλιγοπούλου κ.α. Παράλληλα συνεχίζει να φτιάχνει καινούργια τραγούδια και το 1998, σε παραγωγή Ηλία Μπενέτου, ηχογραφεί το δεύτερο προσωπικό του δίσκο, τις ,"Κακές συνήθειες". Ένα τραγούδι ερμηνεύει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου.
 Το χειμώνα του 1999 τραγουδάει στο "Άλσος" με τον Δημήτρη Μητροπάνο. Το επόμενο καλοκαίρι οργώνει τα γήπεδα της επικράτειας παρέα με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου.
Τον Απρίλιο του 2001 κυκλοφορεί ο τρίτος προσωπικός του δίσκος, με τίτλο "Βυθισμένες άγκυρες", σε παραγωγή Ηλία Μπενέτου και ενορχήστρωση Νίκου Γράψα. Ο επόμενος χειμώνας τον βρίσκει στην Σφεντόνα με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και έπειτα ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.
 Τον Οκτώβριο του 2003 και με τίτλο "η μόνη μου πατρίδα είναι ο χρόνος" κυκλοφορεί και ο τέταρτος δίσκος του, με τη συμμετοχή του Σωκράτη Μάλαμα . Ο δίσκος είναι και αυτός με παραγωγό τον Ηλία Μπενέτο και ενορχηστρωτή τον Γιώργο Μπουσούνη.
Στις αρχές Νοέμβρη 2005 κυκλοφόρησε ο δίσκος, «Έχουν περάσει χρόνοι δέκα» , ζωντανή ηχογράφηση στο θέατρο Βράχων, με τη συμμετοχή φίλων συναδέλφων, όπως: Βαγγέλης Γερμανός, Μαργαρίτα Ζορμπαλά, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Δημήτρης Μητροπάνος, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Χρήστος Θηβαίος κ.α. Το 2006 το υλικό της συναυλίας εκδίδεται σε ειδική έκδοση με DVD.
 Δεκέμβρη του 2007 κυκλοφόρησε ο έκτος προσωπικός του δίσκος με τίτλο «Ψωμί και εφημερίδα», όπου εκτός από δικά του τραγούδια, ερμηνεύει για πρώτη φορά και τραγούδια-- δώρα των φίλων του, Γιώργου Ανδρέου, Κώστα Λειβαδά και Στέργιου Γαργάλα. Σε δυο τραγούδια στίχους έχει γράψει ο Οδυσσέας Ιωάννου, ένα από τα οποία ερμηνεύει η Γιώτα Νέγκα.
Το 2009 συνεργάζεται σε μια σειρά συναυλιών σε Ελλάδα και Κύπρο με το Θάνο Μικρούτσικο. Επίσης, συμμετέχει στην επανακτέλεση του έργου "Καπνισμένο τσουκάλι" του Χρήστου Λεοντή σε ποίηση Γ. Ρίτσου.
Ο "Ξένιος" είναι ο έβδομος προσωπικός του δίσκος, σε επιμέλεια παραγωγής Θύμιου Παπαδόπουλου.
Δισκογραφία
ΧΑΪΝΗΔΕΣ 1991-ΜΒΙ
ΝΕΑΡΧΟΥ ΠΑΡΑΠΛΟΥΣ 1993-ΛΥΡΑ
ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΛΥΠΗΜΕΝΟ ΤΕΛΟΣ 1995-ΕΜΙ
ΚΑΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ 1998-ΕΜΙ
ΒΥΘΙΣΜΕΝΕΣ ΑΓΚΥΡΕΣ 2001-ΕΜΙ
Η ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ 2003 – ΕΜΙ
ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΧΡΟΝΟΙ ΔΕΚΑ 2005 – ΕΜΙ
ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΧΡΟΝΟΙ ΔΕΚΑ (ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ) 2006-- ΕΜΙ
ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ 2007--ΕΜΙ
ΞΕΝΙΟΣ 2010 - EMI
Ενδεικτικές Συμμετοχές
ΠΑΥΣΙΛΥΠΟΝ Λ. Μαχαιρίτσας 1997 ΕΜΙ
ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΑΣΜΑΤΩΝ Καλλιόπη Βέττα 1997 VIRGIN
ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΥΓΗΣ Δ. Μητροπάνος 1998 ΕΜΙ
STAVENTO Θαν. Γκαϊφύλιας 1998
16 ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ Βαγγ. Γερμανός 1998 ΛΥΡΑ
ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΘΕ ΠΟΥ ΒΡΑΔΙΑΖΕΙ Ελ. Τσαλιγοπούλου 1999 SONY
ΤΟ ΜΑΝΤΗΛΙ ΤΗΣ ΝΕΡΑΙΔΑΣ Φένια Παπαδόδημα 2000 ΛΥΡΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ APURIMAC 2000 LYRA
ΜΑΝΟΣ ΛΟΙΖΟΣ- 20 ΧΡΟΝΙΑ 2002 Ρ/Σ ΜΕΛΩΔΙΑ – ΕΜΙ
ΚΑΝΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΣΟΥ ΑΡΠΑ - Κ. ΚΑΡΥΩΤΑΚΗΣ 2002- ΕΜΙ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΞΥΛΟΥΡΗ- ΛΥΡΑ 2002
ΕΣΕΙΣ, ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΩ- ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 2003- ΕΜΙ
ΣΤΑΧΥ- ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 2005- ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ
12 ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ 2005- ΛΥΡΑ
ΟΙ ΤΡΟΒΑΔΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ 2007- UNIVERSAL
ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΙ ΜΕΝΕΙ (UNIVERSAL 2008)
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ- ΑΘΑΝΑΣΙΑ (SOUNDTRACK)- SONY 2009
Το ξέσπασμα του φεγγαριού- Βασίλης Σκουλάς (Λυρα 2009)
  Εμείς από την μεριά μας δεν έχουμε παρά να του ευχηθούμε καλή συνέχεια στην πορεία του στην μουσική η οποία θα έλεγα έχει περιεχόμενο και μεγάλη αξία.Πριν πολλά χρόνια παρακολούθησα μια συναυλία του στην Θεσσαλονίκη και έμεινα άναυδος από την ερμηνεία των τραγουδιών του, την αγάπη και την προσέλευση του κόσμου και το πάθος του που σε μαγεύει. Προσωπικά έχω να δω τον Μίλτο Πασχαλίδη πριν πολλά χρόνια στην Αθήνα σε κάποιο στούντιο, για διάστημα 20 λεπτών, από τότε του χρωστάω ένα μεγάλο ευχαριστώ για της συμβουλές που μου έδωσε όταν ξεκίνησα να γράφω στίχους…
Από το μλόγκ μας: ΚΑΡΔΙΑ city news του ευχόμαστε πολλές επιτυχίες …

Παρακολουθήστε ένα δικό του πασίγνωστο τραγούδι σε στίχους του Οδυσσέα Ιωάννου,μουσική και ερμηνεία του Μίλτου Πασχαλίδη και τίτλο « ΒΥΘΙΣΜΕΝΕΣ ΑΓΚΥΡΕΣ »…

Άρθρο: Βασίλης Μπαρλάκας     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.