Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ''Να έχετε σχέσεις μεταξύ σας και να αλληλοβοηθιέστε''

Μια φορά, τον είχε επισκεφθεί μια παρέα φίλων. Ο γέροντας ρώτησε τον ένα από αυτούς:

-Εσύ που δουλεύεις;
-Μηχανικός στην αεροπορία.
-Τον τάδε τον γνωρίζεις;
-Όχι γέροντα... είμαστε πολλοί εκεί.
-Να γνωριστήτε!Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς είναι καλό να γνωρίζεστε μεταξύ σας  για να βοηθιέστε. Κάτι φερ' ειπείν μπορεί να τύχει και να φοβάσαι να το πεις στον άλλο, που είναι έτοιμος ναβοηθήσει και εσύ να μην το γνωρίζεις.Σήμερα οι άνθρωποι ζουν στην ίδια πολυκατοικία και δεν γνωριζονται μεταξυ τους.
Παλιά ήθελε κάποιος να πάει κάπου, το έλεγε........ή άλλος που ήταν με το κάρο ρωτούσε. Που πας; Από που έρχεσαι; Είχαν την καλή περιέργεια, για να βοηθήσουν. Ανέβα πάνω ή αν μπορείς να
περιμένεις, σε δυο ώρες φεύγω με τα ζώα ή αύριο να φύγουμε, έλα από το σπίτι να κοιμηθείς... Έτσι γνωριζόντουσαν μεταξύ τους οι άνθρωποι και είχαν γνωστούς από χωριό σε χωριό και βοηθιόντουσαν σεόλα τα ζητήματα.Υπήρχε παλιά η «γειτονιά» που βοηθούσε τα πρόσωπα.Σήμερα, αδέρφια ζούσαν στην ίδια πολυκατοικία και δεν γνωριζόντουσαν μεταξύ τους για τρία χρόνια!
Άλλο οι καλόγεροι που φεύγουμε από τους γνωστούς και τους συγγενείς, για να μπούμε στη μεγάλη οικογένεια του Θεού, να αγαπάμε όλους τους ανθρώπους.Εσείς οι λαικοί πρέπει να έχετε σχέσεις μεταξύ σας και με τους συγγενείς σας και να αλληλοβοηθιέστε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.